Ilustrační foto
Most

Ústí nad Labem - Pacienti trpící závratěmi se mohou od ledna objednat na specializované vyšetření do vestibulární poradny. Ta je nově v provozu v rámci oddělení ORL EUC Kliniky v Ústí nad Labem. Služby poskytuje dětským i dospělým pacientům – péče je navíc hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

EUC Klinika v Ústí nad Labem rozšiřuje lékařskou péči, kterou v regionu poskytuje. Od ledna je v rámci ORL oddělení pacientům k dispozici nová vestibulární poradna, kterou vede MUDr. Karolína Ježková. „Poradna vznikla s cílem pomoci pacientům se závratěmi, jejichž příčina může být mimo jiné i v oblasti tzv. vestibulárního aparátu v oblasti vnitřního ucha, který zodpovídá za správnou rovnováhu těla,“ vysvětluje MUDr. Karolína Ježková, lékařka z ORL ambulance EUC Kliniky v Ústí nad Labem, a dodává, že: „Závratě jsou u nás relativně podceňovanou diagnózou, se kterou přichází do ambulancí poměrně velké množství pacientů, přestože jde po bolestech hlavy o druhou nejčastější příčinu, proč pacient lékaře vůbec vyhledá.“

Závrať jako taková je symptom – příznak různých typů onemocnění.  „V naší poradně se věnujeme diagnostice a léčbě zejména závratí periferního typu, kdy je postiženo rovnovážné ústrojí vnitřního ucha. To se projevuje motáním hlavy, nestabilní chůzí, pocitem nejistoty v prostoru, dále může být přítomen pocit na zvracení či zvracení“, sděluje MUDr. Karolína Ježková. V rámci této problematiky EUC Klinika Ústí nad Labem spolupracuje s neurology a zaměřuje se na diagnostiku a léčbu centrálních poruch (ty, které mají příčinu v mozku, mozkových drahách, případně míše).

Nová vyšetřovna je určena nejen pro pacienty ústecké EUC kliniky. Doporučení od neurologa, rehabilitačního či praktického lékaře je výhodou. Péče je hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Pacienti se mohou do ambulance objednat telefonicky na čísle 477 102 114 či 477 102 232. Využít lze i centrální recepci na čísle 477 102 111.

EUC Klinika Ústí nad Labem v rámci oboru Otorinolaryngologie plánuje rozšíření služeb také v oblasti spánkové medicíny. Spánková laboratoř bude dalším specializovaným pracovištěm oddělení ORL, které se bude zabývat monitorováním poruch dýchání ve spánku a následnou terapií spánkové apnoe.

Pacienti tak v EUC Klinice v Ústí nad Labem najdou komplexní péči podpořenou novými technologiemi v rámci diagnostiky, navíc v novém, moderním prostředí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru