Ilustrační foto
Most

ČR/Ústecký kraj - Již brzy začne každoroční šetření Českého statistického úřadu o příjmech a životních podmínkách českých domácností. Odborně proškolení tazatelé osobně navštíví od 3. února do 23. června více než 11,5 tisíce domácností po celé zemi. Cílem je zjistit aktuální údaje o jejich sociální a ekonomické situaci.

Šetření, jež vychází z celoevropského šetření EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions), probíhá v celkem 34 evropských zemích a umožňuje tak mezinárodní srovnatelnost zjištěných údajů. Český statistický úřad jej organizuje každoročně od roku 2005, letos tedy již po devatenácté. Tři čtvrtiny respondentů, kteří se do šetření zapojí, již s úřadem spolupracují dlouhodobě. Nově bude osloveno na 4 750 domácností.

Výsledky šetření za rok 2023 představí odborníci z Českého statistického úřadu na tiskové konferenci 29. února. Mimo jiné se z nich dozvíme, jaká je výše příjmů českých domácností, jaké jsou jejich výdaje nebo jaká je v Česku míra ohrožení příjmovou chudobou a výše materiální a sociální deprivace. S výsledky za rok 2022 se zájemci mohou seznámit již nyní na webu Českého statistického úřadu

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru