Foto: Policie ČR
Most

Litoměřicko - Anso "František" Sharpend pochází ze soukromé chovatelské stanice v jižních Čechách. Od malička se připravoval na službu pro PČR, kdy v 21 měsících splnil v 8 týdenním kurzu ve Výcvikovém středisku psovodů a služebních psů Býchorech potřebnou atestaci výjezdového psa. Tuto následně dvakrát, vždy po dvou letech, poctivě obhájil.

Během pěti odsloužených let absolvoval nespočet výjezdů, asistoval u zadržení několika i nebezpečných pachatelů a zúčastnil se mnoha pátracích akcí. Chránil bezpečí svého psovoda, ale i ostatních hlídek. V posledních třech letech se stal "profesorem", který dovedl sám vyhodnotit situaci, ve které se nacházel a podle toho se choval, nebylo potřeba žádných povelů. Zkrátka spolehlivý pes ve všech ohledech.

Foto: Policie ČR

Zúčastnil se mnoha závodů, včetně krajských přeborů služebních psů Ústeckého kraje, kde ve dvou letech věku umístil na krásném 2. místě. Dále závodů služebních psů v německém Chemnitzu, Mistrovství republiky ve služební kynologii Policie ČR, Mezinárodní mistrovství psů TART 2001 (obsadil 4. místo stopaři, 6. místo všestranní), Mistrovství republiky obranářů SKS TART (6. místo). Mimo jiné je František také hrdým otcem několika štěňat, z nichž dva synové slouží u policie v zahraničí a jeden u armády.

Foto: Policie ČR

Jeho panička - policistka odchází na jiné pracoviště, v rámci služební kynologie, takže František, který si již odsloužil své, odchází na odpočinek, který si bude užívat doma na gauči. 

A na závěr slova policistky: "Františku, kamaráde, bráško ve zbrani, upřímně Ti děkuji za vše, co jsi pro mě - nás udělal. Slibuji Ti už jen pohodlí, a v létě hurá k moři!"

Foto: Policie ČR

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru