Ing. Ivana Břeňková z Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a MUDr. Ondřej Štěrba, předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s. Foto: Krajská zdravotní
Most

Ústecký kraj - Vedení Krajské zdravotní, a.s., a zástupci odborových organizací se dnes dohodli na růstu tarifních mezd v roce 2024 všech zaměstnanců o 5 %. Lékařům pak mzdy porostou také o zvláštní lékařský příplatek, celkem mezi 5 až 15 tisíci korunami v návaznosti na jejich odbornou úroveň.

Nová kolektivní smlouva naplňuje parametry uzavřené centrálně na úrovni odborových organizací, Ministerstva zdravotnictví, České lékařské komory, asociací nemocnic a Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR (VZP) pro zvýšení mezd všem zaměstnancům v pracovním poměru podle navrhnutých pravidel. Krajská zdravotní významnou část takto navýšených mzdových prostředků zafinancuje také ze svých vlastních zdrojů.

Intenzivní vyjednávání vedení Krajské zdravotní s odborovými organizacemi o podmínkách kolektivní smlouvy dnes vyvrcholilo dohodou o navýšení tarifních mezd zaměstnanců o 5 % v roce 2024, lékařům pak o 10–20 % díky navýšení mezd v rozsahu 5–15 tisíc korun, dle odbornosti lékařů. Jednání o zvýšení mezd se vedla primárně v lednu poté, co se o růstu mezd zaměstnanců ve zdravotnictví dohodli na centrální úrovni zástupci vlády, VZP a odborových organizací a poté, co Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR nabídla znění zvláštního úhradového dodatku, který umožňuje nemocnicím zvýšit mzdy v úhrnu o několik dalších desítek milionů korun. Díky dnešnímu výsledku kolektivního vyjednávání dojde k navýšení mezd zaměstnanců už od ledna letošního roku. Celkový objem mzdových nákladů v Krajské zdravotní se tak ve srovnání s rokem 2023 zvýší o 12,5 %.    

„Jsem rád, že došlo k finální dohodě nakonec v poměrně krátkém čase, který nám umožní vyplatit navýšení mezd zaměstnanců již s lednovými výplatami. Děkuji všem zúčastněným za čas, který podmínkám nového znění kolektivní smlouvy věnovali. Krajská zdravotní se o své zaměstnance stará s úctou a respektem k jejich práci. Ostatně v loňském roce jsme díky dobrým ekonomickým výsledkům mohli vyplatit hned dvojí bonusy, v listopadu 15 000 korun všem zaměstnancům plošně a v prosinci znovu, těm nejvýkonnějším pracovištím. Snažíme se, aby mzdové podmínky v Krajské zdravotní byly co nejlepší, a současně motivační tak, aby pacienti v Ústeckém kraji dostávali tu nejlepší péči,“ komentoval výsledky jednání předseda představenstva Krajské zdravotní MUDr. Ondřej Štěrba.

„Chtěl bych poděkovat zástupcům odborových organizací za konstruktivní přístup a snahu se dohodnout, která provázela kolektivní vyjednávání. Krajská zdravotní zcela maximálně oceňuje kvalifikovaný personál Krajské zdravotní a vytváří pro naše zaměstnance co nejlepší mzdové podmínky. Už v polovině roku 2023 zvýšila mzdy všech zaměstnanců o 7 %. Další zvýšení mezd o 5 % můžeme díky dnešní dohodě uplatnit od 1. ledna 2024. V případě pozitivního hospodářského výsledku a výkonu našich nemocnic v letošním roce bude také snahou vedení Krajské zdravotní, obdobně jako v předchozích dvou letech, poskytnout část ze zisku, který překročí plánovaný výsledek hospodaření společnosti zaměstnancům v podobě mimořádných odměn, jako poděkování za jejich práci. A já doufám, že se to podaří i letos,“ dodal MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel Krajské zdravotní.     

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru