V těchto mosteckých domech se provádějí rozsáhlé opravy. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Bytové domy pro seniory, které jsou v Mostě známé svojí fasádou s pávy, procházejí obnovou. Společnost Mostecká bytová investuje do rekonstrukce elektrických rozvodů ve společných prostorách a mění se výtahy. 

"Na bloku 522 jsme v loňském roce provedli výměnu rozvaděčů včetně rozvodů elektřiny společných prostorů. Jednalo se o 26 rozvaděčů. Práce zabraly asi dva měsíce a nákladově to naši firmu stálo 2,2 milionu korun bez daně," přibližuje Jaroslav Kudrlička, ředitel Mostecké bytové.

V letošním roce obdobné práce proběhnou i v dalších dvou věžových domech v sousedství, tedy v blocích 523 a 566.

Významnou investicí je výměna výtahů. V každém ze tří domů je dvojice zdviží. "Výtahy měníme ve všech třech domech, je to akce, která nákladově vychází něco málo přes 10 milionů korun. Začali jsme po novém roce. Firma má termín dokončení těchto prací a výměny všech výtahů do konce dubna letošního roku," uvádí ředitel bytové společnosti.

Výtahy se mění tak, aby vždy jeden zůstal v domě v provozu. Jde o kompletní výměnu technologie. Po dokončení rekonstrukce výtahů a rozvaděčů s elektrickými rozvody na chodbách plánuje Mostecká bytová společné interiéry nově vymalovat. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru