Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj – Z důvodu končící očkovací sezony a tím pádem i snižujícímu se zájmu o očkování proti chřipce a onemocnění Covid-19 bude k 1. březnu přerušený provoz očkovacího centra v ústecké Masarykově nemocnici Krajské zdravotní. Posledním dnem očkování v letošní sezoně tak bude pátek 23. února. 

Ideálním obdobím očkování proti chřipce je období října až listopadu. Očkování proti Covid-19 je možné celoročně, přesto i tady platí, že je vhodné se nechat očkovat před hlavní sezonou respiračních onemocnění, která připadá na období podzimu a zimy.

Vzhledem k tomu, že očkovací sezona pomalu končí, což se projevuje i ve sníženém zájmu o očkování v očkovacím centru Masarykovy nemocnice Krajské zdravotní, bude činnost očkovacího centra od 1. března 2024 přerušena. V posledních třech očkovacích dnech (každý týden v pátek) na očkování do ústecké Masarykovy nemocnice dorazilo 5, 17 a 20 osob. Na začátku sezony však byla situace zcela opačná. 

„Očkovací centrum jsme v letošní sezoně otevřeli v prostorách našeho Infekčního oddělení ústecké Masarykovy nemocnice Krajské zdravotní v září, abychom co nejvíce zájemcům o očkování před sezonou rozšířili dostupnost očkování, které je jinak standardně možné v ordinacích praktických lékařů. V období od poloviny října do prosince jsme z důvodu zvýšeného zájmu o očkování rozšířili provoz centra na dva dny v týdnu – středu a pátek,“ říká na úvod MUDr. Aleš Chodacki, ředitel ústecké nemocnice. 

Očkování v ústecké Masarykově nemocnici probíhalo bez nutnosti předchozí registrace nejnovějším typem vakcíny Comirnaty Omicron XBB.1.5.

„V našem očkovacím centru jsme od zahájení sezony očkovali k dnešnímu dni 3011 osob proti Covid-19 a 880 osob proti chřipce. Děkujeme všem, kteří se tak chránili před nákazou nebo vážným průběhem obou nemocí. Chránili tak nejenom svoje zdraví, ale také zdraví svých blízkých a svého okolí,“ uzavírá primář Infekčního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a předseda Společnosti infekčního lékařství České lékařské společnosti J. E. Purkyně MUDr. Pavel Dlouhý. 

Všichni zájemci o očkování v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem mají možnost se nechat očkovat ještě v pátek 16. února nebo v pátek 23. února, vzhledem k provozní době centra každý pátek od 11 do 17 hodin. Od 1. března 2024 je pak nadále možnost se nechat očkovat standardně u svého praktického lékaře.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru