Foto: MP Most
Most

Most - Na pokračování vzájemné spolupráce při policejních akcích v lokalitě Stovky se na začátku roku 2024 domluvili zástupci vedení Policie České republiky, územního odboru Most a městské policie.

„Po vyhodnocení dat ze společných policejních akcí v roce 2023 jsme se s Policií ČR domluvili na další spolupráci policistů a strážníků i v roce 2024. Zaměříme se opět na sociálně vyloučenou lokalitu Stovky, kde chceme pokračovat v nastaveném systému, který se ukázal být přínosný v mnoha ohledech,“ vysvětluje Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie Most.

Akci plánují policisté na základě vlastních poznatků nebo ve spolupráci s vedením městské policie a dny i časy se mění podle potřeby. Poslední akce například proběhla v sobotu 10. února ve večerních hodinách. Společné hlídky čítající dvě desítky policistů ze třech útvarů Policie České republiky a strážníků městské policie se při kontrole zaměřily na porušování veřejného pořádku, pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách a věcech a získávání poznatků k pachatelům trestných činů a jejich aktivnímu vyhledávání. Kontroly jsou také pravidelně soustředěny na osoby užívající omamné a psychotropní látky včetně souvisejícího protiprávního jednání v drogové problematice. Kontrolou v sobotu prošlo celkem 147 osob. Žádná z kontrolovaných osob nebyla v celostátním pátrání. Ve třech případech strážníci a policisté odhalili přestupek proti veřejnému pořádku a přestupci byla uložena pokuta.

„Akce ve Stovkách budou pokračovat po celý rok 2024, minimálně dvakrát do měsíce. Neznamená to ale, že ostatní problémové lokality opomíjíme. Ve všech sociálně vyloučených lokalitách budou samozřejmě nadále působit pěší hlídky strážníků a asistentů prevence kriminality, zaměřuje se na ně naše nové operační středisko s analytickým softwarem a plánujeme opět akci Bezpečnější léto,“ doplnil ředitel městské policie Jaroslav Hrvol.

Bezpečnější léto je pravidelná letní akce, kdy městská policie posiluje pěší hlídky v problémových lokalitách a na sídlištích v době, kdy bývají lidé více venku. Strážníci se pak při hlídkové činnosti zaměřují především na popíjení alkoholu na veřejném prostranství, znečišťování veřejného prostranství, odkládání odpadu ke kontejnerům, v noci pak na porušování nočního klidu v okolí restaurací nebo noční vysypávání kontejnerů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru