Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Veřejné povzdechnutí nad nemožností zapálit svíčku a uctít tak památku blízkých rozvířila diskuzi na sociální síti ve skupině Most. Jak to tedy skutečně je? Zeptali jsme se jednatele technických služeb, které hřbitovy v Mostě spravují.

Pravidelní návštěvníci poukazují v diskuzi, že to není zcela pravda, že v provozním řádu je napsáno, že se svíčky smí zapalovat a ukládat pouze na určená místa. Jenže mnoho truchlících pokládá svíčky všude po zemi. „Toto upozornění je v provozním řádu roky. Tolerujeme pokládání svíček i mimo vyhrazená místa na Vánoce a na Dušičky. Jinak se svíčky uklízí, protože někteří jsou schopni prostor u kolumbárií zaskládat tak, ze se ostatní návštěvníci hřbitova nedostanou k tomu svému okénku, na kterém je držák na svíčku," vysvětlil Michal Hartman.

V Mostě jsou dva hřbitovy – Městský hřbitov v ulici Pod Koňským vrchem, Kostelní hřbitov v ulici Kostelní a ještě technické služby spravují hřbitov v ulici Ke Kostelu ve Vtelně. V zimním období jsou hřbitovy otevřené denně od 8 do 17 hodin, v letní sezóně pak od 7 do 19 hodin. Speciální otvírací doba je na Dušičky, o Vánoce a Velikonoce. Na hřbitově ve Vtelně a Pod Koňským vrchem je možnost pronájmu hrobů i urnového místa či okna v kolumbáriu, u Děkanského kostela na hřbitově jsou k dispozici jen kolumbária. 

Prodejna hřbitovních svíček se nachází v prostorách Památníku obětem II. světové války.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru