Reprofoto video: Policie ČR
Most

Úštěk - Dne 22. února před polednem vstoupil do prostoru prodejny na benzinové čerpací stanici v Úštěku muž částečně maskovaný v obličeji šálou uvázanou přes pusu a kapucí nasazenou na hlavě. Na zaměstnankyni, která obsluhovala obchod, namířil pistoli a vyzval ji, aby mu vydala tržbu. Žena mu v obavě o svůj život vyhověla, a on i s penězi z místa činu odešel, aniž by jí ublížil. V inkriminované době se v obchodě nenacházeli žádní další lidé.

Litoměřičtí kriminalisté svou operativní činností zjistili, že se muž podezřelý ze spáchání popsané loupeže po městě pohybuje v bílém osobním vozidle, po kterém ihned vyhlásili pátrání. Krátce po 13. hodině hledané vozidlo vypátrali policisté českolipské hlídkové služby na silnici mezi obcemi Blíževedly a Skalka, kde jeho řidiče zastavili za pomoci zapnutého výstražného zařízení s nápisem STOP a vzhledem k jeho předchozímu nebezpečnému jednání zadrželi s použitím donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní. Jedná se o 41letého muže z Ústecka. Litoměřičtí policisté si ho od nich převzali, a protože na něj soud pro jiné předchozí skutky vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, po nezbytných procesních úkonech jej tam eskortovali.

"Na základě zadokumentovaných důkazů ho vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování litoměřického územního odboru dne 4. března obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který mu v případě soudem uznané viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru