Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Rachot a tupé rány nenechaly v pondělí ve večerních hodinách chladného policistu mimo službu. Ten v ulici Maxima Gorkého uviděl na parkovišti muže, který odhodil igelitový pytel a začal se pohybovat mezi zaparkovanými vozidly. Neznámá osoba razantně tahala za kliky automobilů a snažila se je otevřít. V jednom případě se to muži podařilo.

Do vozu si sedl a začal prohledávat úložné prostory. V tu dobu se už k místu přiblížil policista v civilu, který podezřelého ještě ve vozidle zadržel. „Zajímavé je, že se jedná o kriminalistu, který se zabývá právě problematikou vloupaček do aut. Za pomocí lidí hledících z oken se podařilo kontaktovat tísňovou linku. Na místo v krátké chvilce přijeli kolegové v uniformě. Ti si 32letého Mostečana převzali a usadili ho na sedadlo vozidla. Tentokrát ale do toho služebního. Pak putoval rovnou do cely," popsal incident policejní mluvčí Václav Krieger.

Policisté na parkovišti společnými silami dohledali i odhozený pytel, kolem kterého byly rozsypané různé věci. V nalezeném pokladu byl i doklad od jiného vozidla. Detailnějším šetřením se ukázalo, že zadržený muž se měl chvíli před zadržením vloupat i do Peugeotu v ulici Obránců Míru. Z toho podezřelý odnesl právě nalezené doklady, ale i nabíječky a nářadí.

Na obvodním oddělení si Mostečan od policistů převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním, a to jak dokonaného, tak ve stádiu pokusu. „Za to mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt ve vězení," dodal mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru