Ilustrační foto: CC0
Most

Lounsko – V nedávných dnech policisté zaznamenali na sociálních sítích videozáznamy zachycující rvačky několika dosud neznámých osob. Zmíněné nahrávky nyní vyhodnocují a žatečtí policisté usilovně pracují na ztotožnění aktérů zachycených na video.

Čin je nyní kvalifikován jako přečin výtržnictví a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení. V případě pravomocného odsouzení hrozí aktérům za tento čin trest odnětí svobody až na dva roky.

„Nemůžeme nyní potvrdit ani vyvrátit, že se nejedná o osoby mladší 18 let, proto je možné, že v průběhu prověřování bude právní kvalifikace změněna. Přesto stojí za zmínku, že této problematice se v rámci přednáškové a besední činnosti nejen na školách věnují i policejní preventisté. S žáky a studenty policisté rozebírají nejen kazuistiky ale i právní rámec násilného jednání a související trestně právní odpovědnost včetně rizik šíření nebo schvalování takových videí na sociálních sítích," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru