Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj – S ohledem na příznivý trend ve výskytu akutních respiračních onemocnění včetně chřipky a COVID-19 se s účinností od středy 6. března ruší dříve nařízená plošná protiepidemická opatření ve vztahu k návštěvám pacientů všech lůžkových oddělení Krajské zdravotní, a.s.

V rámci České republiky je v regionu pátá nejnižší celková nemocnost. Ta dosahuje 1 200 případů na 100 000 obyvatel a postupně klesá.

„Opatření jsme s ohledem na zhoršující se epidemiologickou situaci zavedli na začátku února. Přestože každoročně protiepidemická opatření vzbudí nevoli mezi částí veřejnosti, ochrana a bezpečí našich pacientů i personálu jsou pro nás vždy prioritou. A ochrana dýchacích cest, případně částečné omezení návštěv v době vzrůstajících respiračních onemocnění, je tou nejjednodušší, ale současně nejúčinnější cestou. Děkujeme všem zodpovědným návštěvníkům nemocnic Krajské zdravotní, kteří dodržováním opatření přispěli k prevenci vzniku a šíření nákazy,“ uvedl MUDr. Jiří Laštůvka, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a.s.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru