Reprofoto z videa Policie ČR
Most

Most – Policisté z odboru pátrání na Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR mají od začátku roku zásluhu na deseti zatčeních nebezpečných pachatelů. Jeden ze zásahů se odehrál na konci února v Mostě.

„V rámci zásahů v ČR se jim podařilo zadržet 4 osoby hledané pro závažné trestné činy, další tři osoby díky intenzivní spolupráci s kolegy z jiných států zadrželi pro české orgány v zahraničí. V neposlední řadě se zapojili i do pátrání probíhajících ve více státech, která přinesla zadržení dalších třech osob mimo území Česka. Důležitou součástí úspěšných zásahů u nás i v zahraničí je zapojení národní jednotky cíleného párání do evropské sítě jednotek cíleného pátrání (ENFAST)," informuje policejní mluvčí David Schön.

V rámci zásahů proti uprchlíkům na území ČR zadrželi policisté 6. ledna v Sokolově nebezpečného muže odsouzeného za drogovou trestnou činnost, 19. ledna přinesla úzká spolupráce s policisty z Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci zachycení pohybu muže odsouzeného na deset let odnětí svobody za hospodářskou trestnou činnost. Ten byl zadržen v autobuse mezinárodní linky směřující do Prahy. Poslední únorový den přinesla spolupráce s ústeckou zásahovou jednotkou zadržení nebezpečného pachatele v Mostě. „Ten se více než rok skrýval před trestem za násilnou trestnou činnost," doplnil David Schön.

Poslední zásah proběhl v Náchodě na sklonku minulého týdne. Na vlakovém nádraží skončil v poutech cizinec, který po rozhodnutí soudu může skončit v polském vězení. Na tomto zadržení se podílelo také několik policistů z obvodního oddělení v Náchodě.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru