Ilustrační foto
Most

Mostecko – Mladá česká výtvarnice Sofie Švejdová zahájila vernisáží výstavu svých prací v Oblastním muzeu a galerii v Mostě. Její velkoformátové malby, někdy ne zcela správně prezentované jako abstraktní, zaujmou především svou barevností, živelností a schopností vyvolávat emoce a objevovat svět jinýma očima.

Sofie Švejdová, absolventka pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové, bezesporu patří mezi výrazné talenty současné mladé ženské malířské scény a její tvorba je důkazem silného návratu malby jako respektovaného umění. Kromě mnoha samostatných výstav v Berlíně, Praze či Ostravě se účastnila například také veletrhů umění v New Yorku, Barceloně nebo Turíně.  

V úvodu vernisáže o jejím díle pohovořil historik umění a galerista Ivan Neumann: „To, co Sofii Švejdovou vždy zajímalo a co se jí intenzivně dotýkalo, je především realita. Popudem, základem jejích obrazů je vždy něco reálného, ne nutně hmatatelného.“ Díla obdivovala také uvolněná radní města Mostu Jana Zudová Falterová, která si nenechala vernisáž ujít. 

Výstava v muzeu potrvá do 12. května. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru