Ilustrační foto
Most

Most – Jaromíra Čičatku jak ho neznáme, představuje výstava ve foyeru mosteckého divadla. Dává návštěvníkům nahlédnout do autorovy tvorby, kterou za svého života nevystavoval.

Jaromír Čičatka, rodák ze slovenského Prešova a absolvent Akademie výtvarných umění, se nesmazatelně zapsal do výtvarných dějin nejen na Mostecku. Od 70. let se věnoval monumentální tvorbě. Z jeho ateliéru vycházely art protis (technika výroby nástěnných koberců spojující umění malby s technologií výroby netkaných textilií), malby průmyslové krajiny, která ho na Mostecku obklopovala, a mozaiky, které i dnes můžeme obdivovat ve veřejném prostoru v Mostě – například na budově Střediska volného času nebo základní škole v ulici J. A. Komenského. 

Deset let po Čičatkově odchodu a u příležitosti jeho nedožitých 85. narozenin nyní můžeme v mosteckém divadle nahlédnout i do jeho další, běžné veřejnosti už méně známé umělcovy tvorby. Výstava potrvá do dubna. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru