Nejvíce hlasů získal návrh Šárky Procházkové. Zdroj: město Most
Most

Most – Mohli mít nafukovačku na paddleboardy či běžeckou stezku na Benediktu. Nebo taky hudební hřiště na Matyldě. Nic z toho však nezaujalo hlasující v participativním rozpočtu s názvem Hejbni Mostem tolik, jako bohulibý návrh Šárky Procházkové na terapeutickou místnost pro hendikepované děti. Projekt získal 1386 bodů.

Letos opět hlasovalo více lidí než v předchozích ročnících. Konkrétně 3 580 respondentů. Co dalšího se z vyhrazeného participativního rozpočtu ve výši 3,3 milionu korun zrealizuje? 

Těsně na druhém místě se umístil návrh na vybudování odpočinkového altánu na Hněvíně (900 tisíc). Na třetím místě skončil projekt na šlapadla na jezeře Most (420 tisíc), po nich je opravdu velká poptávka mezi návštěvníky jezera. Radost budou mít také děti, které navštěvují mateřinku v ulici Františka Malíka. Těšit se mohou na nový herní prvek na zahradu  (200 tisíc). Za jeden milion korun se má pořídit studie na revitalizaci parku Hrabák. Tento projekt skončil na 5. místě.

Protože byl letos obrovský zájem ze strany občanů, rozhodlo se vedení města Mostu uvolnit z rozpočtu dalších téměř půl milionu korun a díky tomu tak realizovat projekt, který se umístil na 6. místě, konkrétně jde o osvětlení parku pod Aquadromem. Projekt získal celkem 786 hlasů. „Tento krok nebyl původně plánovaný, o to více jsme za něj rádi a věříme, že bude motivovat i vás ostatní do dalšího ročníku," informuje na sociálních sítích mluvčí města Klára Vydrová.

Mimochodem vítězný návrh na pořízení terapeutické místnosti patřil mezi ty s nejnižším rozpočtem. Jeho realizace se odhaduje na 130 tisíc korun.

Hlasy rozhodly také o vítězích v části participativního rozpočtu určeného pro projekty ve prospěch osob umístěných v pobytových zařízeních města Mostu (například domovy pro seniory). Zvítězil návrh na vybudování plošiny pro osoby s omezenou pohyblivostí u penzionu v ulici Albrechtická (0,5 milionu), který přihlásila Eva Nebesařová. Díky návrhu Vlasty Bundové se klienti penzionu v ulici Komořanská dočkají zvelebení kulturní místnosti (220 tisíc). 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru