Foto: Celní správa ČR
Most

Ústecký kraj, Řehlovice – Padělky elektronických cigaret, sběratelských kartiček i nebezpečnou pyrotechniku objevili ústečtí celníci v dodávce při namátkové silniční kontrole.

V uplynulých dnech si hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj vytipovala na dálnici D8 u obce Řehlovice ke kontrole bílou dodávku značky Mercedes Benz Sprinter s pražskou registrační značkou.

Foto: Celní správa ČR

Při kontrole nákladového prostoru celníci odhalili v kartonových krabicích zboží podezřelé z porušování práv duševního vlastnictví. Konkrétně se jednalo o 18 720 kusů sběratelských kartiček „UEFA EURO2024 GERMANY“ a 800 kusů elektronických cigaret „ELF BAR 500“. Zpracováním, způsobem balení ani cenou neodpovídalo zboží originálním výrobkům. Hodnota zajištěného zboží, vyjádřená v ceně originálních výrobků, dosáhla téměř 270 tisíc korun.

Foto: Celní správa ČR

Dále celníci nalezli v útrobách dodávky deset krabic se zábavní pyrotechnikou kategorie F3 a jednu krabici s 13 kusy kulových pum s označením BIG DEMON 300, kategorie F4. Podle zákona o pyrotechnických výrobcích může kategorii F4 dodávat na trh jen osoba s odbornou způsobilostí. Celníci tak devětatřicetiletého muže i s nebezpečnou pyrotechnikou předali na místě přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření.

Foto: Celní správa ČR

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru