V nových prostorách může teplická porodnice poskytovat širší spektrum služeb. Foto: Krajská zdravotní
Most

Teplice – Po dvouleté generální rekonstrukci gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Krajské zdravotní v Teplicích zdravotníci přivítají rodičky sice na známém místě, ale ve zcela novém, ve všech směrech moderním, a především příjemném prostředí.

POROD JAKO DOMA – právě takový zážitek tady chce tým lékařů a porodních asistentek nastávajícím maminkám poskytnout. „Porodnice by měly být vizitkou každé nemocnice. Zázemí, které mám dnes možnost vidět je opravdu krásné a věřím, že se maminkám bude líbit a budou se zde cítit opravdu jako doma. Vše je téměř na dosah ruky, úžasné prostory nabízí nejen komfort a služby pro aktivní porod, ale i tolik potřebnou intimitu a možnost přítomnosti doprovodu. Rekonstrukci, která byla spolufinancována z fondů EU, konkrétně programu REACT-EU a finančně na ni přispělo i město Teplice a sama Krajská zdravotní, je opravdu povedená. Děkuji panu řediteli, a především primáři gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Lukáši Pondělíčkovi, který se svým týmem dozoroval každý detail nové porodnice,“ ocenila vzhled oddělení i práci zdravotníků generální ředitelka Krajské zdravotní, MUDr. Taťána Soharová.

„Na dokončení rekonstrukce gynekologicko-porodnického oddělení, která reflektuje nejmodernější trendy oboru jsme se těšili téměř dva roky.  Výsledkem je komfortní vzhled, který působí velmi moderně až nadčasově, přesto příjemně a útulně. Splnil se také můj sen, což byl sen i všech porodníků, kteří zde pracovali, a to ten, že sekční sál pro akutní porodnickou operativu bude součástí porodnice a maminky, jichž se bude týkat, již nebudou muset jezdit přes část nemocnice“, hodnotí výsledek přestavby MUDr. Hrubý, ředitel teplické nemocnice a dodává: „Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům, kteří se ať přímo nebo i nepřímo podíleli na této rekonstrukci, která probíhala za provozu tohoto pavilonu a do jisté míry zasáhla prakticky všechny chirurgické i některé nechirurgické obory. Přeji všem porodníkům, ať se jim v nových prostorách daří a všem maminkám, ať se jim zde líbí.“

Slavnostní přestřižení pásky při otevření rekonstruovaného oddělení. Foto: Krajská zdravotní

Původní porodnice byla umístěna pouze v jednom podlaží. Díky menším prostorům nebylo možné ženám zajistit větší komfort a plné soukromí, především pak na porodním sále. To se nyní zásadně změnilo. Porodnice je koncipována na samostatný porodní sál a samostatné oddělení šestinedělí, kde je umístěno i oddělení novorozenců. Novinkou jsou tři samostatné porodní boxy, které patří v současné době k moderním trendům v porodnictví. Ty jsou plně vybaveny tak, aby byla zajištěna nejen vysoká úroveň péče o rodičku, ale i nezbytné soukromí, které k porodu náleží.  Vlastní sociální zařízení, lůžko k odpočinku, lůžko porodní, relaxační porodní vana, žíněnky, žebřiny, závěsný systém pro aktivní porod, overbally, porodní stolička s bylinnou napářkou, či reboza šátky pro úlevu a polohování při porodu, to vše mohou nastávající rodičky v boxech očekávat. Šestinedělí pak maminkám nově poskytuje 6 dvoulůžkových pokojů s vlastním soc. zařízením, 3 nadstandardy a 1 rodinný pokoj s možností ubytování doprovodu novopečené maminky. Doprovod může být s ženou v jakékoliv fázi porodu na porodním pokoji.

„Na nové zázemí jsme se strašně těšily. Až dosud si naši porodnici vybíraly k porodu ženy pouze kvůli naší laskavé péči, individuálnímu přístupu a respektu k porodu. Nyní jim můžeme nabídnout nejen sebe a naši péči, ale i porod v úžasných prostorách, které navíc umožňují rozšíření našich stávajících služeb. V brzké době chceme například začít s aromaterapií, kterou nám umožňují právě až uzavřené porodní pokoje. Každá žena má jiné smyslové potřeby, a tedy ne každé může vyhovovat specifická vůně olejů,“ říká staniční porodní asistentka Bc. Dana Šestáková.

Teplická porodnice nabízí celou řadu služeb v souladu s moderními trendy porodnictví. Samozřejmostí je bonding, možnost nepřetržité přítomnosti doprovodu staršího 18 let u rodičky včetně přítomnosti u císařského řezu, vítán je doprovod dul či porodních asistentek, možný je za dodržení určitých podmínek i ambulantní porod.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru