Nejčastěji zatím kola Mostečané využívají k jízdě ke sportovní hale a k nádraží. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Od pondělí 8. dubna mohou Mostečané využívat sdílená kola společnosti NextBike. V prvních dnech byl zájem obrovský. Podle detailní analýzy se později připraví úprava rozvržení stanovišť po celém městě.

„Jen za včerejší den si lidé kola vypůjčili čtyřistakrát. V průměru tedy každé kolo čtyřikrát. Podle provozovatele se běžně kolo vypůjčí dvakrát. Zájem je tedy enormní. Po určitém časovém období dostaneme detailní analýzu, podle které posoudíme, kde je nutno jednotlivá stanoviště posílit, kam je doplnit a kde je například zrušit," podotkl v pátek 12. dubna primátor Mostu Marek Hrvol.

Přestože na sociálních sítích kolují informace, že už bylo několik kol odcizeno, vedení města tuto informaci vyvrací. „Žádné nebylo ani ukradeno, ani odcizeno. Tím, že má kolo na sobě monitorovací zařízení, provozovatel vidí, kde se nachází. Jde spíš o to, že někteří uživatelé asi netuší, že je potřeba dát kolo po jízdě na oficiální stanoviště," dodává primátor. Sám si tento týden už jízdu na sdíleném kole vyzkoušel. Pokud ten, kdo si kolo půjčí, jej nevrátí tam, kde je určeno, přijde mu s prvním takovýmto prohřeškem upozornění. „Pokud by tak učinil i příště, dostane pokutu," podotkl Marek Hrvol.

 

Nejčastěji se Mostečané přepravují na sdílených kolech ke sportovní hale a nádraží. „V Mostě je jeden zaměstnanec společnosti NextBike, který během osmihodinové pracovní doby dodávkou kola rozváží na jednotlivá stanoviště tak, aby byla kola rozprostřena po Mostě rovnoměrně," dodává primátor. K večeru se ale logicky hromadí na nejvytíženějších místech.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru