Víkend bude počasím připomínat léto, nikoliv jaro
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V tomto týdnu zažíváme prozatímně nejteplejší dny od začátku roku, i mostecká rtuť teploměru totiž v odpoledních hodinách zdárně tečovala a rovněž i pokořila hranici 20 °C. Ve středu a hlavně ve čtvrtek sice přibylo trochu oblačnosti, nadcházející desítky hodin se však opět jeví být slunné a hlavně velice, opravdu velice teplé. Menším problémem je však to, že později to vypadá na ochlazení - že by zase například meruňky spálil mráz? No snad ne...

Pátek 31. 3. 2017

Poslední den první třetiny letošního meteorologického jara a tím pádem i úvodní čtvrtiny roku 2017 bude v rukách zadní strany pole vyššího tlaku vzduchu, což se v praxi projeví přílivem teplejšího vzduchu od jihu až jihozápadu. V závěru pracovního týdne lze od rána až do večera očekávat slunečno, pokud nebudeme brát v potaz trochu té vysoké oblačnosti, bude po celý den jasno až skoro jasno. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 21 až 23 °C, v 7 hodin teploty kolem 6 až 8 °C.

Sobota 1. 4. 2017

Tentoroční apríl počasím moc aprílový nebude, to však pravděpodobně leckomu jako problém nepřijde. Stejně jako na konci pracovního týdne lze i na počátku dubna očekávat jasnou až skoro jasnou oblohu, a to po celý sobotní den. Srážky budou opět nulové, namísto deštníků tak opět sáhněte po slunečních brýlích. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 21 až 23 °C, v 7 hodin teploty kolem 7 až 9 °C.

Neděle 2. 4. 2017

V závěru tohoto týdne se Česká republika tak trochu rozdělí na dvě části - na západě Čech se budou kupit mraky a budou zde tím pádem hrozit jak přeháňky, tak také bouřky, zatímco na zbytku území, především na Moravě a ve Slezsku, bude k vidění celodenní azuro. Mostecko se nalézá na severozápadě Čech, je tedy skoro jisté, že nějaký ten mrak zavítá i k nám. Jinými slovy nepřekvapí polojasno až oblačno s možností nějaké té přeháňky nebo premiérové bouřky letopočtu 2017. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 20 až 22 °C, v 7 hodin teploty kolem 10 až 12 °C.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru