VIDEO: Na Švestkové dráze začaly jezdit turistické vlaky, v sobotu mimořádně vyjela i Bardotka
Bardotka projela Švestkovou dráhou a zahájila její provoz. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most, Lovosice – Železniční společnost AŽD Praha spustila ve spolupráci s Ústeckým krajem víkendovou turistickou linku T4 na trati Lovosice - Most. Železnici vedoucí malebnou krajinou Českého středohoří přes Litoměřicko, Lounsko a Mostecko se přezdívá Švestková dráha.

První dubnový den, kdy zahájily víkendové jízdy, AŽD Praha kromě pravidelného vlaku vypravila také mimořádný vlak s Bardotkou 749.039-4 v laku AŽD Praha.

Trať č. 113 v úseku Čížkovice – Obrnice koupila AŽD Praha v roce 2016 od Správy železniční dopravní cesty, a tvoří většinu trasy Lovosice - Most. Veřejnou osobní drážní dopravu bude AŽD Praha provozovat následujících pět let. Dle smlouvy s Ústeckým krajem je provoz turistické linky T4 smluvně zavázán v období od 1. dubna 2017 do 31. prosince 2021.
Provoz této trati bude letos probíhat do konce října vždy o víkendech a státních svátcích. Budou na ní jezdit klasické hranaté motoráčky, tedy motorové vozy řady 810 a dva přívěsné vozy řady 010, které společnosti koupila od Svazku obcí údolí Desné. Všechny vozy jsou převlečeny do nového kabátu v barvách AŽD Praha. Na některé spoje bude nasazen historický motorový vůz řady 831, který má AŽD Praha pronajatý od společnosti Railsystem. Záložními vlaky by měly být vozy řady 810.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=BEU4BkFceak

Pro stažení jízdního řádu v PDF klikněte zde.

Jízdné na trati Lovosice – Most se řídí podmínkami integrovaného dopravního systému Dopravy Ústeckého kraje (DÚK). Jízdné bude počítáno dle tarifů DÚK. Ve vlacích linky T4 je možné přepravovat také jízdní kola – vzhledem ke kapacitě vozů je dovoleno max. 5 kol. V případě zájmu o přepravu většího množství jízdních kol je nutné předem kontaktovat dopravce e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

TRASA T4 VE SVÉM OKOLÍ NABÍZÍ MNOHO TURISTICKÝCH ZAJÍMAVOSTÍ

  • Lovoš - dvojvrchol - /570 m.n.m./
  • Zříceniny hradů Košťálov, Oltářík (Hrádek), hradu a zámku Skalka, Borečský vrch
  • Muzeum českého granátu Třebenice
  • Muzeum Ulriky von Levetzow, zámek a vinařství Třebívlice
  • Přesunutý kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě
  • Hrad Hněvín

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru