Slunce a tepla (ne)bylo dost, teď zase trochu těch mraků
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Zesnulý víkend načal 2. třetinu meteorologického jara 2017, asi ale budete souhlasit s tím, že počasí spíše připomínalo léto nežli prostřední část jara - jak v sobotu, tak také v neděli se mostecké nejvyšší denní teploty pohybovaly až okolo 22 °C s tím, že na přímém slunci, obzvláště v centru měst, bylo ještě tepleji, ostatně tak jako obvykle.

Pondělí poté odstartovalo nový pracovní týden, což se odrazilo i na náladě mosteckého počasí - zatáhlo se a i trochu zapršelo. Důvodem byl popravdě nižší tlak vzduchu. Ani v nejbližších dnech časy zalité sluncem a teplotami nad 20 °C čekat nelze, nicméně ani nikterak vyloženě hnusně nebude.

V období od úterý 4. 4. 2017 do pátku 7. 4. 2017 bude v hlavní roli chladnější a vlhčí severozápadní oceánské proudění, o které se postará zejména tlaková výše se středem nad Britskými ostrovy, zpočátku ale obdrží menší pomoc od tlakové níže situované severovýchodně až východně od nás. Pokud máte zahradu, pravděpodobně Vám ožily nejen meruňky. Bude třeba se bát mrazů?

Úterý 4. 4. 2017

Úterní den nám naservíruje velkou oblačnost, od rána až do odpoledne lze čekat oblačnou až zataženou oblohu s tím, že v pozdní fázi odpoledne lomeno k večeru bude oblaků postupně ubývat. Srážky se objevit mohou, konkrétně v podobě přeháněk, a asi nepřekvapí, že ve všech polohách budou dešťové. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 12 až 14 °C, v 7 hodin teploty kolem 7 až 9 °C.

Středa 5. 4. 2017

V noci, ráno a také dopoledne to vypadá na jasno až skoro jasno, po obědě však od severozápadu začne mraků rychle přibývat, až se nakonec zcela zatáhne a tudíž bude zataženo. Srážková činnost přesto nikterak významná nebude, spadne nanejvýš několik kapek, navíc spíše v Krušných horách než dole v Mostě. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 15 až 17 °C, v 7 hodin teploty kolem 5 až 7 °C.

Čtvrtek 6. 4. 2017

Před pátkem nás zdá se čeká čistokrevný severozápad, čímž je samo sebou myšlen příliv vzduchu ze Severního moře - srážkové úhrny budou s nejvyšší pravděpodobností nulové či jen zcela zanedbatelné a co se oblačnost týče, vzhledem k převaze vyššího tlaku vzduchu to až tak hrozné nebude, neb nás čeká povětšinou polojasno až oblačno, jinými slovy se dočkáme i slunečních paprsků. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 11 až 13 °C, v 7 hodin teploty kolem svěžejších, avšak nemrazivých 2 až 4 °C.

Pátek 7. 4. 2017

Pátek předcházející velikonočnímu Velkému pátku by měl přinést hodně oblačnosti, obloha by měla být po celý den spíše oblačná, přičemž teoreticky nepřekvapí nějaká ta kapka deště, reálnější je nicméně ta varianta, že bude sucho čili že vůbec pršet nebude... Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 11 až 13 °C, 7. hodina by měla nabídnout teploty kolem 1 až 4 °C, což už by s ohledem na květy stromů mělo být kapánek na hraně. Ono to teplotně silně nadprůměrné počasí posledních dní možná potěšilo, ale upřímně - má to cenu, když pak ještě mohou přijít ranní mrazy, které zpraží nadržené stromy? Snad tomu tak letos nebude...

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru