Půl tuny odpadků: Zelení ulevili zeleni v ulici Pod Lajsníkem
Nasbíraný nepořádek váží půl tuny. Foto: Strana zelených
Most

Most - V rámci tradiční akce „Ukliďme Česko“, která se konala v sobotu 8. dubna po celé republice včetně několika míst v Mostě, mostečtí Zelení a jejich příznivci opět uklízeli odpadky.

"Letošní rok se sešla větší parta, a navíc jsme trhli rekord ve sběru odpadků. Nasbírali jsme 50 pytlů starých igelitek, sáčků, kelímků od jogurtů či plastových i skleněných láhví a k tomu i velkoobjemný odpad," sdělila Eliška Povová, koordinátorka akce a členka mosteckých Zelených. "Chtěla bych všem poděkovat za hojnou účast, dobrou práci a v příštím roce, anebo i dříve, se těším opět na viděnou," dodala.

Letos se během soboty uklízelo na více než 2100 místech po celé republice. Organizátoři akce rozeslali pořadatelům jednotlivých úklidů přes 1000 balíků se zhruba 30 tisíci páry pracovních rukavic a 70 tisíci pytli na odpad.

Do úklidů se i letos zapojili lidé z celého spektra společnosti, od ministrů, velvyslanců a starostů až po odsouzené z několika věznic či lidí bez domova. Mezi organizátory se přihlásilo kromě dvacítky firem na 500 obcí, 400 jednotlivců, přes 300 škol a především 800 zájmových organizací.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru