Jiří Zelenka skončil, nastane znovusjednocení Severočechů.cz?
Jiří Zelenka. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Mostecký podnikatel a politik Jiří Zelenka zaslal předsednictvu Severočechů.cz oznámení o ukončení svého členství v Severočeších.cz. Podle vyjádření předsednictva politického hnutí Severočeši.cz zaslaného v pondělí odpoledne médiím "konečně pochopil, že jeho další členství v politickém hnutí je neúnosné".

Tiskové sdělení předsednictva politického hnutí Severočeši.cz:

Zelenka rozbil v letech 2014 – 2015 toto hnutí na dvě části. Svým přístupem k vedení „jeho“ části Severočechů.cz znemožňoval komunikaci v rozdělené členské základně a snažil se o ovládnutí celého hnutí. Vyvolal naprosto neodůvodněné a nesmyslné čistky, aby hnutí zbavil členů, kteří k jeho části nepřeběhli. Následně opakovanými a nezákonně svolávanými valnými hromadami hnutí navodil složitý právní stav, který byl napraven až několika soudními řízeními.

Soudy daly za pravdu oficiální části politického hnutí Severočeši.cz – tedy členům shromážděným kolem Františka Ryby, Hany Jeníčkové a Luboše Pitína.

Jmenovaní dali podnět druhé straně (odštěpené Zelenkou) a nyní vedené Bronislavem Schwarzem, jehož obsahem je návrh, že pokud Zelenka nebude členem hnutí, je možné Severočechy.cz opět sjednotit a navázat na úspěšnou činnost z minulosti. Navrhli udělat tučnou čáru za problémovým obdobím, způsobeným nekalým Zelenkovým jednáním. Jeho výsledkem se mimo jiné stala neúčast Severočechů.cz v Zastupitelstvu Ústeckého kraje, ačkoli ti byli v předchozím volebním období třetím nejúspěšnějším volebním subjektem, těšícím se důvěře veřejnosti.

Předsednictvo hnutí chce navázat na tuto tradici a plně se věnovat práci ve prospěch občanů, žijících v obcích a městech Ústeckého kraje.

„Zelenka svým odchodem potvrdil, že v Severočeších.cz mu šlo jenom o jeho vlastní prospěch a všechna jeho tvrzení o zlodějnách Hany Jeníčkové, Františka Ryby, Ireny Čapkové (tehdejších členů předsednictva politického hnutí) a dalších členů hnutí byla smyšlená a účelově měla vést k posílení jeho moci a osobních zájmů.

Podobným způsobem se Zelenka snažil rozeštvat i Sdružení Mostečané Mostu (SMM). „Protože se mu to nezdařilo, tak zlou a agresivní kampaní za využití stejných lží, jako se to stalo u Severočechů.cz, poškodil SMM v komunálních volbách konaných v roce 2014,“ sdělil František Ryba, skutečný iniciátor založení politického hnutí Severočeši.cz a jeho bývalý předseda, jenž na podzim uvedeného roku abdikoval na svoji funkci na protest proti zlovolným praktikám Zelenky, které neměly nic společného s představami členů o činnosti hnutí.

„Rozhodnutí o svém odchodu měl Jiří Zelenka udělat už dávno. Jeho jednání mě doslova vyvádělo z míry. Vedlo k roztržce. To byl obrovský negativní důsledek pro hnutí. Pevně doufám, že se nyní spolupráce obnoví – a to na bázi z doby, kdy jsme jako hnutí začínali. Ten projekt stojí za obnovení,“ řekl v reakci na novou situaci v hnutí senátor za Severočechy.cz Jaroslav Doubrava.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru