Most - Dalším projektem naší školy je projekt Erasmus+ „We Want To Volunteer To Make The World A Better Place“. Na konci dubna vyjela na náklady projektu skupina studentů společně s vyučujícími Střední odborné školy podnikatelské v Mostě na další zahraniční mobilitu, tentokrát do Lotyšska.

V tomto projektu jde o spolupráci mezi šesti zeměmi Evropské unie v anglickém jazyce. Projekt je realizován za podpory Evropského společenství, Erasmus+. Cílem tohoto výjezdu bylo město Daugavpils, což je druhé největší město v Lotyšsku po hlavním městě Rize. Účastníci letěli z Prahy do Vilniusu a odtud se autobusem přesouvali do Daugavpilsu.

Lotyšská 10.vidusskola v Daugavpilsu připravila pro studenty tří zemí účastnících se projektu bohatý program na téma „chceme pomáhat, abychom udělali svět lepším místem“. Účastníci byli ubytováni v hostitelských rodinách lotyšských žáků a v hotelu v Rize.

Během 1. části pobytu všichni účastníci navštívili památku zahrnutou do světového kulturního dědictví UNESCO – jednu z posledních pevností, ve které je v současné době centrum moderního umění Mark Rothko. Tuto exkurzi lze jistě označit za velmi tvořivou a velmi přínosnou. V rámci zaměření projektu žáci navštívili také dětský domov, dále si prohlédli město a jeho okolí a to i tramvají pronajatou speciálně pro tuto exkurzi.

2106znak

2606skola

Část svého pobytu strávili účastníci v budově školy, kterou si prohlédli a kde přednesli několik prezentací a dále pracovali na společném tématu. Zahraniční výpravy z Itálie, Polska a České republiky navštívily také místní magistrát a byly zde slavnostně přivítání představiteli města. Krásný byl také výlet do Baziliky Nanebevzetí Panny Marie v Agloně, což je významné poutní místo lotyšských římských katolíků, které se nachází 40 km od Daugavpilsu.

V druhé části pobytu se účastníci přesunuli do Rigy, kde kromě objevování krás navštívili také pláž v Jürmale, kterou měli za úkol vyčistit od odpadků v rámci naplnění cíle tohoto projektu.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují názory Evropské komise
a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru