Čeká nás diktatura oblasti nízkého tlaku vzduchu, bude chladněji
Můžete se připravit i na déšť. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Plánujete si prázdninové výlety, nebo prostě chcete jenom vědět, jak bude, až půjdete do práce? Přinášíme předpověď počasí na 24. až 27. července.

V pondělí 24. července nás čeká diktatura oblasti nízkého tlaku vzduchu, jejíž střed bude brázdit vzdušný prostor střední Evropy. Po celý den, možná s výjimkou brzkých ranních hodin, by mělo být oblačno až zataženo, spíše to druhé, a k tomu rozhodně nepřekvapí dešťové kapky – od pozdního dopoledne deštníky, pokud je používáte, rozhodně s sebou. Celková sumace srážek by se měla nacházet někde mezi 5 až 10 mm (Mostecko by nemělo patřit k nejdeštivějším oblastem České republiky), plus mínus. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 18 až 21 °C, ráno by mělo nabídnout teploty kolem 14 až 17 °C.

V úterý 25. července bude pokračovat vliv pole nízkého tlaku vzduchu, po jehož severní a západní straně k nám bude pronikat méně prohřátý vzduch z Baltského moře (to je ta slanovodní louže mezi Pobaltím a Švédskem). Stejně jako na startu týdne by mostecká obloha opět měla hýřit oblačností, ráno, dopoledne a zpočátku také po obědě to vypadá na zataženo, poté, zhruba někdy mezi 13:00 až večerem, by se bílošedá deka měla trhat – ze zatažena polojasno až oblačno, přechodně možná až skoro jasno. Srážky by se již tentokrát tolik angažovat neměly – v odpoledním čase maximálně nějaká ta slabší přeháňka. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 19 až 22 °C, ráno by mělo nabídnout teploty kolem 10 až 13 °C.

Rovněž ve středu 26. července všem Mostečanům i Mostečankám ona tlaková níže pokoj nedá. Zase počítejte s troposférickými podmínkami, které budou všechno jen ne vhodné k opalování, protože polovina pracovního týdne zdá se přinese hodně oblačnosti v podobě zpočátku oblačné až zatažené, později zřejmě polojasné až oblačné oblohy. Případné dešťové kapky pro jistotu mějte na mysli po dobu všech 24 hodin, pravdou nicméně, že by jich nijak zvlášť mnoho býti nemělo. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 20 až 23 °C, ráno by mělo nabídnout teploty kolem 10 až 13 °C.

Taktéž ve čtvrtek 27. července by se nejvyšší odpolední teploty měly pohybovat okolo neletních 20 až 23 °C, přičemž ráno by mělo nabídnout teploty kolem vlažnějších 12 až 15 °C. Obloha se zas jeví být převážně nemodrá, více méně po celý den by mělo být oblačno a přeháňka by rozhodně šokovat neměla.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru