Modrá obloha i příjemné teploty, počasí ukáže nemálo dobroty
Nemilkovský rybník, v pozadí Ressl a Hněvín. Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 14. srpna se tlaková výše se středem nad Baltským mořem představí, Mostečané se díky tomu slunného nebe dočkají. Nějaký ten oblak se zřejmě objeví, dozajista ale nikomu náladu nezkazí.

A pokud se někdo takový najde, určitě mu z mysli brzy sejde. Srážky po dobu všech 24 hodin takřka jistě hrozit nebudou, zato sluneční brýle na leckterých očích rády pobudou. Vítr bude povětšinou slabý, jinými slovy nanejvýš skvělý. Rtuti teploměrů po obědě 23 až 25 stupňů políbí, naopak nad ránem na 13 až 16 stupňů sestoupí. Jakožto Evropané samozřejmě volíme stupnici Celsia, to jen v Americe pořád volí pana Fahrenheita.

V úterý 15. srpna se oblast vysokého tlaku vzduchu středem přemístí do Ruska, přesto se svým jihozápadním okrajem stále bude dotýkat Mostecka. Slunečné počasí nám tím pádem nastolí, na druhou stranou milovníky mraků popudí. Úterní den se jeví být převážně jasný až skoro jasný, pouze někdy odpoledne může být na chvíli až polojasný. Srážková činnost zjevně bude maximálně lenivá, leckterá zahrada proto bude manuálně zalitá. Silné větry na Mostečany tentokrát zapomenou, někdy v budoucnu se ale jistě připomenou. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou na 27 až 29 stupňů Celsia, ráno hodnoty slezou na 288 až 291 stupňů Kelvina. Kelvinova stupnice samozřejmě stupně nezná, to jen autor tohoto textu příliš inteligence nemá.

Neb už handicapovaných rýmů bylo dosyta, pokračujme dále v režimu nudná klasika.

Ve středu 16. srpna se do mosteckého vzdušného prostoru začne od západu nasouvat další anticyklóna, nicméně po její přední straně k nám pronikne trochu vlhčího a teplem méně obdařeného vzduchu z Atlantického oceánu. Výsledek? Fronta, pravda, že nikterak extra ctižádostivá, přesto do jisté míry snaživá. Společnost nám bude dělat v noci, ráno a dopoledne, kdy bude oblačno až zataženo, po poledni se bílošedá deka začne trhat a opět vyleze slunce. Mnoho dešťové vody čekat nelze, celkové srážkové úhrny budou pravděpodobně zanedbatelného rázu. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 23 až 25 °C, ráno hodnoty kolem 17 až 20 °C.

Ve čtvrtek 17. srpna by zásluhou vyššího tlaku vzduchu mělo být pěkně, prozatím to vypadá, že předposlední den pracovního týdne bude trpět nedostatkem nízké i střední oblačnosti, pouze té vysoké by mohlo být o trochu více. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo ryze letních 26 až 28 °C, jitro by mělo přinést hodnoty kolem 16 až 19 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru