MOSTECKÉ PARKY: Nejlepší místo pro odpočinek v centru, musíte tu být ale sami
Park U zpívající fontány ve středu města. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Mostečané to možná ani nevnímají, ale turista, který se dostane do města a při své procházce městem si bude chtít odpočinout v parku, nemá prakticky žádnou rozumnou volbu. Tou nejlepší je asi park na začátku Skupovy ulice, kterému se říká U zpívající fontány.

Park patří svým umístěním a vybeností mezi nejvíce reprezentativní plochy ve městě. Je také jediným současným mosteckým parkem, ve kterém je fungující vodní prvek. Moderní fontána nahradila při rekonstrukci v roce 2010 parku tu původní, zpívající, která pocházela zhruba z přelomu padesátých a šedesátých let minulého století. Díky neustálé práci technických služeb je fontána víceméně čistá.

V parku najdeme spoustu laviček a mariánský sloup od neznámého autora z roku 1710. Kdysi býval ve starém Mostě na Třetím náměstí. Za fontánou je nová pergola a dětské hřiště, během prázdnin hodně frekventované.

Již jsme psali

Jde o vyhledávanou lokalitu. Vzhledem k blízkosti problémových bloků zde ale narazit na chvilku, kdy bude v parku úplný klid, kdy uslyšíte jen šplouchající vodu a běžný městský ruch, je skoro vzácností. Nicméně jiná volba na posezení stejně není, protější park Střed nad sportovní halou je zdevastovaný a žádný bližší se nikde nenachází.

Z botanického hlediska je místní dominantou zřejmě metasekvoj čínská, která u nás patří k méně známým opadavým jehličnanům.

360° foto

Park U zpívající fontány ve středu města. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru