Den české státnosti se počasím jeví být sympatickým
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Stejně jako v pondělí, také v úterý 26. 9. 2017 bude mít na obloze převahu bílošedý odstín, což konkrétně znamená, že od rána až do (pozdního) odpoledne bude převážně oblačno, posléze se oblaka začnou stahovat a noc na středu zřejmě nabídne pohled na hvězdy.

Co se srážek týče, tak ty nikterak významné nebudou, maximálně k nám zavítá slabší přeháňka. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 15 až 17 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 9 až 11 °C.

Jihozápadní okraj ohromné tlakové výše se středem kdesi nad jižním Finskem a s ním spojený příliv vzduchu od jihovýchodu (z Balkánského poloostrova), toť ve stručnosti středeční povětrnostní situace na Mostecku. Zejména v Beneluxu a na západě Německa si budou užívat sluneční paprsky (a teploty v okruhu 19 až 22 °C), nicméně i mostecký vzdušný prostor nabídne nějakou tu modř – v celodenním průměru lepší polojasno, v konkrétním smyslu pak vše od jasna přes skoro jasno až po polojasno, přechodně možná až oblačno. Dešťové kapky se na 99 % neobjeví, čili konec pro mnohé zkráceného pracovního týdne bude suchý. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 19 až 21 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 11 až 13 °C.

Sváteční čtvrtek 28. 9. 2017 nabídne obdobný troposférický scénář jako středa, neboť bude pokračovat vliv jihozápadní partie zmiňované oblasti vysokého tlaku vzduchu s centrem nad střední/severní Skandinávií. Čtvrteční den se počasím jeví být sympatickým, v hlavní roli by se totiž měla představit, a určitě se představí, modrá obloha, byť nedokonale, a s ní spjaté sluneční paprsky. Lépe řečeno to vypadá na povětšinou skoro jasno až polojasno, srážková aktivita tím pádem nulová. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 19 až 21 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 10 až 12 °C.

V pátek 29. 9. 2017 by se toho moc změnit nemělo, nadále by měla pokračovat anticyklonální dodávka teplejšího vzduchu z Balkánu s tím, že by od rána až do večera mělo být slunně, jinými slovy jasno až polojasno. Nejvyšší odpolední teploty by se k tomu měly pohybovat okolo 18 až 20 °C, 7. hodina by měla naservírovat hodnoty kolem 8 až 10 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru