OBRAZEM: Lidé si v Mostě nevážili tohoto hřiště. Město ho proto zruší
Dětské hřiště v ulici W. A. Mozarta. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Neuměli jste se chovat k cizím věcem, nebudete mít nic. I tak se dá přeložit současný postoj města k budoucnosti hřiště v Mozartově ulici v Mostě. To děti bez řádného dozoru rodičů ničily. A tak herní prvky zmizí.

Jedno o jedno z míst z projektu centrálních hřišť. Je na něm několik prolézaček, kolotoč, pískoviště, stoly na stolní tenis a velké hřiště na míčové hry. Hřiště je dlouhodobě problematické, neboť tam neustále dochází k ničení herních prvků a obyvatelé si stěžují na hluk z hřiště a ničení majetku. „Potvrdila to jak městská policie, tak správce – Sportovní hala,“ uvedl primátor Most Jan Paparega.

Na konci roku bude proto hřiště, které se nachází v problémové lokalitě u takzvané "Stovky", zrušeno. O budoucím využití ještě nebylo rozhodnuto, na místě nejspíš zůstane jen holá asfaltová plocha. Hrací prvky z hřiště budou po opravách využity jinde.

Vzhledem k ukončení a zrušení hřiště bude snížena částka, za níž společnost Sportovní hala Most provádí správu sportovišť. V období od 1. ledna do 31. prosince příštího roku tak bude činit za celkovou roční odměnu 1 422 000 Kč bez DPH. Sportovní hala Most bude provádět úplnou správu, údržbu a zajišťovat provoz skateparku a centrálních hřišť v Souši, Vtelně a v ulicích Z. Fibicha
a Lidická.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru