V Mostě ocenili tohoto slavného umělce. Je dalším držitelem ceny Forever young
D. drábek, J. Suchý, J. Kraus, V. Hofmann. Foto: Tomáš Branda
Most

Most - Divadelník, hudebník, textař, básník, skladatel, filmař, divadelní režisér a spoluzakladatel Divadla Na zábradlí a Semafor Jiří Sucý obdržel na začátku měsíce cenu Forefer Young (navždy mladý) v mosteckém divadle.

Na začátku října proběhl v Městském divadle v Mostě již sedmý ročník divadelního festivalu pro mladé nejen věkem Young for Young.  Kromě toho, že se v rámci festivalu představily inscenace mladých tvůrců – absolventů divadelních škol – diváci rovněž mohli spatřit inscenace Divadla Letí Praha, A Studia Rubín, olomouckého Divadla na cucky či královéhradeckého Klicperova divadla.

Každý rok uděluje umělecké vedení festivalu vybranému divadelnímu umělci cenu Forever Young. Toto ocenění je určeno tvůrcům, kteří mají za sebou obdivuhodnou uměleckou kariéru a jsou sále činní, kreativní a mladí duchem (v minulých ročnících si cenu převzali například Alois Švehlík, Iva Janžurová, Boleslav Polívka nebo Jaroslav Satoranský).

Letos si vedení divadla vybralo pana Jiřího Suchého. Jiří Suchý převzal cenu Forever Young z rukou režiséra a dramatika Davida Drábka a jednatele Městského divadla v Mostě Václava Hofmanna. Na dotaz jak to dělá, že je stále tak mladý, odpověděl, že se mu to jen tak přihodilo a prozradil, že každý měsíc odehraje až dvacet představení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru