Statistika nehod na Mostecku: Letos o 59 více než loni, přibylo také smrtelných nehod
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Na Mostecku se za devět měsíců stalo 893 dopravních nehod. Oproti stejnému období loňského roku je to o 59 nehod více. Letos při nehodách zemřely 4 osoby, zatímco loni jen jedna. Čtyři osoby utrpěly těžká zranění a 107 lidí vyvázlo s lehkými zraněními.

Hmotné škody dosáhly stejně jako loni částky 31 milionů korun a 11 účastníků nehod mělo pozitivní zkoušku na alkohol.

Nejčastější příčiny kolizí:

  • nesprávný způsob jízdy (553)
  • nepřiměřená rychlost jízdy (119)
  • nedání přednosti v jízdě (98)

"V obci se stalo 662 střetů, mimo obec řidiči havarovali v 231 případech. Na silnice I. třídy vyjížděli dopravní policisté z důvodů havárií ve 191 případech. Nejčastěji řidiči bourali v pátek a nejméně pak v neděli. Nejvíce bouraček se stalo v lednu a březnu, nejméně v červenci. Největší podíl na nehodovosti měli řidiči s délkou praxe řízení 0-5 let a to 166 nehod. U třech viníků bylo zjištěno požití drogy," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru