Město Most hledá dalších deset asistentů prevence kriminality. Od ledna jich bude v ulicích rekordních devatenáct
Zdroj: www.mesto-most.cz
Most

Od července zaměstnává město Most devět mužů a žen na pozici asistent prevence kriminality městské policie. Asistenti slouží ve dvou směnách v dvoučlenných hlídkách. Jsou v ulicích od 7 do 22 hodin a soustředí se zejména na problémové lokality a centrum města.

"Musím říct, že jsem velmi spokojený s dosavadní prací asistentů prevence kriminality. Jak naznačují statistiky, od července je za nimi vidět spousta práce v oblasti bezpečnosti i veřejného pořádku a slyšíme a čteme od občanů pochvaly ze všech stran. Doufám, že dalších deset asistentů, bude stejně schopných", chválí asistenty prevence kriminality Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie.

Jejich působení městská policie také operativně přizpůsobuje podnětům obyvatel nebo zjištěným problémům. Dohlížejí na bezpečnost v ulicích a veřejný pořádek a jsou prostředníky mezi občany a městskou policií, které předávají informace z terénu i od občanů. Nepůsobí tzv. represivně jako městská policie nebo policie ČR, ale hlavně preventivně. "Nedávají pokuty, spíše upozorňují a postupně, po dobrém, učí mostecké občany dodržovat městské vyhlášky. Často také velmi dobře umí domluvou zamezit vyhrocení sporů v sociálně vyloučených lokalitách. Ukazuje se nejen u nás, ale i v rámci ČR, že asistenti jsou velmi účinným nerepresivním nástrojem, a umí usměrnit některé lidi lépe než tradiční postupy policie. Když se objeví vážnější problém, volají asistenti samozřejmě strážníky", vysvětluje zajímavý přínos asistentů v ulicích Nikola Kulichová, jejich mentorka. Deset nových APK na 3 roky bude město financovat, stejně jako současné asistenty, z dotace z Evropské unie.

"Víme, že je pro mostecké občany, stejně jako pro celé vedení města, bezpečnost na prvním místě. Hledáme různé přístupy, jak zvýšit pocit bezpečí obyvatel města, a zaměřili jsme se proto i na projekty na financování asistentů prevence kriminality, o kterých víme, že jsou osvědčené v řadě měst s podobnými problémy. Podařilo se nám uspět hned se dvěma projekty v poměrně krátké době po sobě, tak budeme moci vyzkoušet působení pěších hlídek v mosteckých ulicích v rekordním počtu 19 osob po dobu bezmála 3 let. To je nejen rekord v rámci Mostu, ale i celé ČR", uvedl primátor města Mostu Jan Paparega.

Uchazeči o pozici asistenta prevence kriminality mohou zaslat životopis do 16. listopadu 2017 na adresu: Městská policie Most, Vladimíra Majakovského 2150/8, 434 01 Most.
Zájemci mohou také kontaktovat přímo mentorku Nikolu Kulichovou tel. 476 448 704 nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více informací naleznete zde: http://www.mesto-most.cz/asistent-asistentka-prevence-kriminality-mestske-policie-most/d-29632

Zdroj: www.mesto-most.cz

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru