Tady už začala zima! Od Meziboří výše už sněží a bílá pokrývka netaje
Na Meziboří napadl první sníh. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko - Jen o jeden den se zpozdil Martin se svým bílým koněm v horských částech Mostecka. V neděli odpoledne zde začalo sněžit. Sníh se drží o středně vysokých poloh.

Sněhová pokrývka se v tuto chvíli drží přibližně od Meziboří výše. Ve městě Meziboří padá sníh s deštěm, na silnicích leží rozbředlá vrstva sněhu nebo jsou mokré. Pro Ústecký kraj nyní neplatí žádná výstraha meteorologů. Ti varovali před silným sněžením a novou sněhovou pokrývkou v sousedních krajích - na Karlovarsku a ve Středočeském kraji.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude do střední Evropy během noci proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu až severu. Přes den bude nutné počítat s přeháňkami, které budou od 600 metrů nad mořem sněhové. Na horách je třeba počítat s trvalejším slabým sněžením. Na horách spadnou teploty až tři stupně pod bod mrazu, v nížinách by se neměly dostat pod jeden stupeň Celsia a vyšplhají až ke čtyřem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru