Již tento pátek se dozvíte více o Krušnohorských vánočních tradicích
Ilustrační foto
Most

Most - V minulém týdnu začala první adventní neděle jako předzvěst Vánoc, což jsou především svátky plné tradic a zvyků. Tento pátek 8. prosince v 10:15 tak bude možné v Europe Direct Most navštívit přednášku o krušnohorských vánočních zvycích a tradicích, které provázejí náš region více než století. Na zahájení je připraveno vánoční hudební představení žáků 11. základní školy, kteří vystoupí ve vestibulu Vysoké školy finanční správní v Mostě.

Posluchači se v přednášce dozví o tradicích, zvycích a symbolech Vánoc v našem regionu. Tématem bude také společná historie a vánoční tradice obyvatel na obou stranách Krušných hor. Součástí těchto tradic je výroba dřevěných hraček a dekoračních předmětů, o kterých se bude nejen hovořit, ale některé z nich budou i k vidění. Na přednášku jsou srdečně zváni všichni zájemci z řad veřejnosti. Přednáška proběhne 8. 12. od 10:15 v budově Vysoké školy finanční a správní v Mostě. Před začátkem přednášky vystoupí žáci 11. ZŠ Most s vánočním hudebním vystoupením. Přednáška je jedinečná možnost, jak načerpat vánoční náladu a inspiraci.

Přednášku pořádá středisko Europe Direct Most, které v Mostě působí již 10 let a za tuto dobu uspořádalo pro veřejnost stovky akcí s různou tématikou. Mimo jiné se v prosinci uskuteční přednáška Cesta pro mladé, která je určena studentům a absolventům, kteří mají zájem o informace o možnostech stáží a studiu v zahraničí.

Podrobnější informace lze nalézt na Facebooku Europe Direct Most a na webových stránkách.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru