Poslední žijící architekt současného Repre odmítl zásadní změny vzhledu budovy
Kulturní dům Repre. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Primátor města Mostu obdržel dne 23. listopadu 2017 petici mostecké zastupitelky Bereniky Peštové za vyhlášení architektonické soutěže na rekonstrukci REPRE a za zrušení veřejné zakázky na projektovou dokumentaci této rekonstrukce. Petice byla prověřena odborem zadávání veřejných zakázek.

V rámci předprojektové přípravy prověřoval zadavatel také možnost vyhlášení architektonické soutěže, která by určila budoucí vzhled budovy REPRE. Z tohoto důvodu vstoupili zástupci statutárního města Most do prověřování autorských práv ke stávajícímu architektonickému řešení budovy.

Problematika byla projednána s dosud žijícím hlavním architektem stávajícího architektonického řešení Ing. arch. Mojmírem Böhmem (spoluautoři již nežijí). V rámci jednání byla diskutována i možnost vyhlášení architektonické soutěže v souladu s usnesením Vlády ČR č. 22 ze dne 14. 1. 2015. "Tuto možnost dosud žijící autor architektonického řešení důrazně odmítl. Po dalších jednáních se zástupci města definoval odchylky ze stávajícího architektonického řešení, s jejichž provedením souhlasil," tlumočila výsledek jednání mluvčí města Alena Sedláčková.

V návaznosti na stanovisko autora architektonického řešení díla statutární město Most vyloučilo možnost zadání architektonické soutěže z předprojektové přípravy stavby. Autorský zákon je v tomto případě nadřazen příslušnému usnesení Vlády ČR. Na základě výše uvedeného nebude předmětná veřejná zakázka zrušena.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru