Rok od velkého požáru v RAI: Škoda přesáhla 800 milionů, policie obvinila šest lidí
Požár v jedné z hal společnosti RAI.
Most

Havraň - Šest lidí již obvinili kriminalisté na Mostecku v souvislosti s velkým požárem v továrně společnosti RAI Most v průmyslové zóně Joseph. K tomu došlo před rokem na konci ledna.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, škody jsou ale značné. V tuto chvíli jsou vyčíslené na 820 milionů, částka ještě nemusí být konečná. Nejde jen o poničené haly a zařízení, ale pozastavení výrobního programu.

Policisté v této souvislosti zatím obvinili šest osob. Ani toto číslo nemusí být definitivní. "Prověřuje se zavinění dalších osob," uvedl ve středu vrchní komisař Jaroslav Hotový. Případ je policií vyšetřován jako trestný čin obecného ohrožení, kde je trestní sazba dva až osm let.

K požáru v jedné z výrobních hal Recticel Automotive Interiors v Mostě došlo 22. ledna 2017. Z bezpečnostních důvodů byl poté závod z nařízení úřadů uzavřen a došlo k úplnému zastavení výroby. Firma se zabývá výrobou součástí automobilových interiérů.

Mohutný požár se v počátcích podařilo zaznamenat i na mobilní telefon.

https://www.youtube.com/watch?v=x32MkK3a8mY

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru