Skončilo s pondělní studenou frontou nezvykle teplé počasí? Kdepak
Ilustrační foto
Most

Most - Mostecko bylo v pondělí 23. dubna pátým nejdeštivějším místem v Ústeckém kraji. Postarala se o to „dobře mířená“ poobědová bouřková aktivita, která do mosteckého srážkoměru vyslala plus minus 12 mm srážek.

Jinak definováno na metr čtvereční půdy napršelo cca 12 000 ml vody. Vlhčí než Most a spol. byly Verneřice na Děčínsku (13 mm), dále pak Ústí nad Labem (21 mm), Milešovka (26 mm) a Milešov na Lovosicku (33 mm). Naopak k nejsušším zákoutím Ústeckého kraje patřil například Žatec (2 mm).

Hned v úterý 24. dubna, po přechodu jakože studeného frontálního systému, se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat okolo 21 až 23 °C, ráno v minimu kolem 12 až 14 °C. Ačkoli od rána až do večera beze srážek, na celodenní azuro je potřeba zapomenout. Vskutku, ráno a částečně také dopoledne se přechodně vyčasí na jasno až skoro jasno, v následujících pasážích úterka se však nevodonosným oblakům, nejspíše vysokého patra, i když kdoví, zachce po mosteckém nebi.

Ani středa 25. dubna nikterak světoborně nezchladí, spíše naopak – nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 22 až 24 °C, ráno v minimu kolem 12 až 14 °C. Prakticky celé severní Německo očekává déšť, někde v podobě přeháněk, jinde skrze bouřky. Srážkové pásmo nicméně popoleze dolů, na druhou stranu přitom bude slábnout. Nejspíše to tím pádem skončí tak, že se rozpadající se srážky začnou zasekávat o Krušné hory, pročež Meziboří a další (vele)horské lokality svlaží trocha kapek. Zřejmě někdy mezi 16. až 21. hodinou.

Čtvrtek 26. dubna zprostředkuje ochlazení, ale jen dočasné. Hlavně v jeho první půli, tedy mezi půlnocí a polednem, nešokuje přeháňka, případně slabší bouřka, avšak celkově se poslední čtvrtek dubna 2018 jeví být sucharem. Čili možná nespadne ani kapka. Prostě a jednoduše se podívejte z okna, případně na odrazy z našich radarů. Jinak v průměru polojasno až oblačno, odpoledne a k večeru pravděpodobně polojasně a ještě lépe. Nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 17 °C, ráno v minimu kolem 3 až 5 °C. Ale houby, kolem 10 až 12 °C.

Předběžný výklad z meteorologických karet (denní maxima):

  • Pátek 27. dubna: 16 až 18 °C
  • Sobota 28. dubna: 21 až 23 °C
  • Neděle 29. dubna: 23 až 25 °C
  • Pondělí 30. dubna: 18 až 20 °C
  • Lásky čas: 19 až 21 °C

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru