Únik nebezpečných látek v Děčíně! Pacienty vozili do různých nemocnic v kraji
Hasiči zasahují v areálu ústecké nemocnice. Foto čtenář
Most

Děčín, Ústí – Větší počet zraněných lidí si vyžádal čtvrteční ranní únik nebezpečné látky z cisterny nákladního vozidla v průmyslovém areálu v Děčíně - Boleticích. Na místě zasahovali záchranáři. Pacienti byli rozvezeni do nemocnic v Ústí a Děčíně, lehčí zranění i do České Lípy.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Děčín vyjela do areálu podniku v Tovární ulici. "Z cisterny nákladního vozidla unikl na plochu fenol. Třináct lidí se nadýchalo," uvedl mluvčí hasičů Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Na místě zasahovala Zdravotnická záchranná služba, vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby.

Podle děčínského magistrátu došlo při přečerpávání chemické látky Fenol k protržení hadice. Zraněno bylo podle města čtrnáct lidí. Okolí továrny nebylo nijak zasaženo a není tedy nutné přijímat bezpečnostní opatření. Případ se dál vyšetřuje.

Mohlo by vás zajímat

{article 70627}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Podle neoficiálních informací byli nejvážněji zranění lidé převezeni do nemocnic v Ústí a Děčíně. Utrpěli popáleniny. Přibližně dvacet pacientů mělo zamířit i do nemocnice v České Lípě.

Ivo Chrástecký, tiskový mluvčí Krajské zdravotní a.s., k dotazu naší redakce uvedl, že oficiální vyjádření k počtu zraněných lidí, jejich hospitalizaci a zásahu zdravotníků vydá Krajská zdravotní během dne. Informace v článku budeme aktualizovat.

Dekontaminační práce kromě areálu firmy, kde fenol unikl, probíhaly i u vjezdu do Masarykovy nemocnice. Na místě dopoledne pracovala jednotka hasičů specializovaná na tyto zásahy. Vjezd do areálu byl dopoledne uzavřen, hlídali ho dopravní policisté. V ulici Sociální péče se tvořily kolony aut. Policie ČR doporučuje se celému místu vyhnout.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru