Dvojice mosteckých policistů byla oceněna za statečnost. Vtrhli do hořícího bytu a pomohli při evakuaci domu
Ilustrační foto
Most

Most - Vedení krajské i mostecké policie ocenilo statečnost a velkou odvahu dvou policistů, kteří dne 24. 5. 2018 zasahovali v obytném domě, kde v jednom z bytů hořelo. Krátce před 4. hodinou v noci byli prap. Ondřej Murcko a pprap. Lukáš Patočka jako členové hlídky OOP Most vysláni prověřit oznámení o požáru bytu v ulici J. Vrchlického.

"Jako první hlídka na místě získali informaci o možném výskytu dvou seniorů v hořícím bytě. Neváhali, násilím otevřeli dveře a i přes to, že byt byl silně zadýmen a šlehaly z něj plameny, s nasazením vlastního života vnikli dovnitř s cílem záchrany dvou životů," uvedla polciejní mluvčí Ludmila Světláková.

Informace o přítomnosti starších osob v bytě se nepotvrdila, byt byl naštěstí prázdný. Následně příkladným způsobem komunikovali s nájemníky domu a evakuovali 26 osob, čímž zabránili vzniku paniky. Policisté poté zjistili pobyt majitelů bytu a o skutečnosti je informovali.

"Příkladný a obětavý zákrok policistů vyzvedl i jeden obyvatel domu. Ten koncem května zaslal děkovný dopis řediteli Ústeckého krajského policejního ředitelství plk. Mgr. Jaromíru Knížeti. Vedení mostecké policie nyní rozhodlo počin obou policistů nominovat i na udělení Zlatého záchranářského kříže," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru