Ten opravdový konečný účet města: Skoro miliarda na účtu a přece stále investujeme. To už je slušný výsledek!
Ing. Marek Hrvol, náměstek primátora.
Most

I když se často setkáváme s útoky opozičních kolegů, že neumíme efektivně hospodařit s prostředky města, tak materiál v podobě závěrečného účtu města za rok 2017, který budu předkládat na nadcházejícím zasedání zastupitelstva města, je jasnou odpovědí, že tomu tak rozhodně není. Ekonomika města je zdravá a investice jen kvetou. Někdy pomaleji, někdy rychleji. Důležité je, že se modernizuje, vylepšuje a buduje.

Slýcháváme názory, že utrácíme za hlouposti. I kdybychom se sebevíc snažili podporovat sportovní organizace, tak se nám to vrací jako bumerang v podobě komentujících, že vyhazujeme peníze.

Pořídili jsme nové mobilní kluziště, které je trnem v oku mnoha odpůrců. Prý je nepotřebné a stojí moc peněz. A určitě v tom máme nějaký vlastní kšeftík. Postupně se snažíme dát dohromady účelová zařízení, jako je aquadrom a zimní stadion, která dlouhá léta za předchozího vedení nedostávala potřebnou údržbu a péči, realizujeme velkoplošné opravy komunikací, které byly donedávna pouze „látovány“ bez jakékoliv koncepce.

Prostředí v rekreačních oblastech Benedikt a Matylda se snažíme neustále zlepšovat pro pohodlí všech návštěvníků a samozřejmě se připravujeme na největší investiční akci v novodobé historii města a to kompletní rekonstrukci budovy REPRE včetně celého centra, která začne již v příštím roce.

Rád bych také zmínil další projekt pro rodiny s dětmi, a to 3D Bludiště na Šibeníku, které budeme realizovat letos na podzim. Bezpochyby nemůžeme zapomenout na naše parky. Právě Šibeník se snažíme neustále přibližovat občanům. Na tomto oblíbeném prostranství vzniklo veřejné osvětlení, běžecké stezky a workout hřiště. Dále pak příprava na projekt rekonstrukce Parku Střed, kterému se snažíme ve spolupráci s občany a Nadací Proměny dát nový vzhled. Snažíme se rozumně přemýšlet při investičním plánování. Pokud je někde možnost ušetřit a někde naopak možnost chytře prostředky vložit pro další prosperující budoucnosti města, tak to uděláme.

Přes všechny vyjmenované a zrealizované investiční záměry a plány se nám podařilo rok 2017 zakončit se zůstatkem na účtech přes 965 milionů. Když jsme přebírali město v roce 2014, tak nám tam minulá garnitura zanechala sotva pětinu těchto prostředků. A město šedivé a bez života. Uznejte sami, že pokud slýcháme, že naše kroky, které podnikáme směrem k rozvoji města, sportovišť, podpoře různých organizací jsou nesmyslné a marnotratné, je na místě si položit otázku, jestli je tato kritika oprávněná anebo jde jen o politický boj?

Jsem rád, že několikrát skloňované sousloví "řádný hospodář" pasuje na naše město. Doufám, že kritika v tomto směru pomine. Protože nevím, které vedení města dosahovalo při lámání chleba takových výsledků, jako to naše současné. Ano, jsem realista. Ekonomice se daří všeobecně. Ale pánové a dámy pardon: Miliarda na účtu a stále investovat. To už je dobré hospodaření nemyslíte?

  • Ing. Marek Hrvol, náměstek primátora
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru