Mostecký dopravní podnik začne s integrací dopravy! Budete tu moci jezdit na krajské jízdenky
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Dopravní podnik začne s integrací dopravy. Ústecký kraj bude přispívat na tramvajovou dopravu mezi Mostem a Litvínovem. Základní jízdné se sníží!

Příjemná změna se chystá pro cestující městskou hromadnou dopravou v Mostě a v Litvínově od září letošního roku. Města Most a Litvínov se totiž zapojí do integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje. Integrace to bude zatím jen částečná a jednostranná, ale i tak přinese cestujícím jisté bonusy. Těmi budou slevy většiny časových jízdenek, zjednodušení struktury jízdenek a platnost papírových jízdenek dopravců Dopravy Ústeckého kraje v městské hromadné dopravě na Mostecku.

„Zásadní a pozitivní zprávou je také skutečnost, že se nám podařilo vyjednat, že Ústecký kraj zapojí tramvajovou dopravu do systému příměstské dopravy, poskytne tedy na její zajištění finanční prostředky. Jednání s vedením kraje bylo korektní a patří jim náš dík. Jsem rád, že se nám spolu Litvínovem podařilo s krajem vyjednat to, co bývalé vedení obou měst nebylo schopno,“ sdělil primátor Mostu Jan Paparega. „Pokud jde o integraci, ta zatím není úplná, protože odbavovací systémy dopravců kraje a Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova nejsou kompatibilní. Nicméně se podařil první krok. Nastartovali jsme tak proces integrace, v němž budeme dále pokračovat,“ dodal primátor Paparega. Zprovoznění nového odbavovacího systému a plnohodnotné zapojení městské hromadné dopravy do integrované dopravy Ústeckého kraje je plánováno na rok 2020.

Změny ale pocítí cestující již od září letošního roku. Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova bude na všech svých linkách uznávat papírové jízdní doklady vydávané dopravci integrované dopravy Ústeckého kraje v souladu s jejich časovou a územní platností. Ústecký kraj se naopak zavázal, že bude dopravnímu podniku dorovnávat tržby. Že je integrace zatím jednostranná znamená, že v městské hromadné dopravě v Mostě a v Litvínově budou platit jen papírové jízdenky vydané dopravci Dopravy Ústeckého kraje. Týká se to jednotlivých i časových, vždy ale pouze papírových jízdenek. Jízdenky vydané Dopravním podnikem měst Mostu a Litvínova budou platit pouze pro městskou hromadnou právě v těchto městech. Elektronických jízdenek se integrace z důvodu nekompatibility odbavovacích systémů zatím netýká.

1106jpmost

Primátor Mostu Jan Paparega.

V městské hromadné dopravě na Mostecku zůstanou zachována tři tarifní pásma, dojde ale ke zjednodušení struktury jednotlivých jízdenek, místo pěti budou tři kategorie základního jízdného. Jednopásmová přestupní jízdenka bude mít platnost 45 minut a stát bude při zakoupení u řidiče nebo v automatu 17 Kč, dvoupásmová přestupní s platností 60 minut bude stát 21 Kč a třípásmovou přestupní s platností 90 minut pořídí cestující za 24 Kč. Při platbě základního jednotlivého jízdného čipovou kartou zůstává ponecháno cenové zvýhodnění 4 Kč. Úpravy se dotknou i časových kuponů – 8denní časová platnost bude nahrazena 7denní, vyjmuta bude 180denní časová platnost jízdného a dojde ke snížení cen časového jízdného. Zavedeno bude 7-, 90- a 365denní zlevněné časové jízdné a sníženy budou ceny 30denního zlevněného časového jízdného.

Uvedené změny musejí být nejprve schváleny příslušnými orgány jednotlivých měst a Ústeckého kraje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru