Marek Hrvol: Nikdy bych nevěřil, že budeme řešit psí loučky. Dnes to vidím jinak!
Marek Hrvol, náměstek primátora města Mostu.
Most

Včera jsem potkal paní, která vedla svého čtyřnohého miláčka a bylo na ní vidět, že německý ovčák sice pamatuje možná ještě náměstí Plecháč v Mostě, ale stále má dost sil na to, aby stařenku táhnul na vodítku. Pousmála se a zeptala se, jak se můj kamarád jmenuje. Bylo mi jí líto a ovčáka taky.

Jak vyplynulo z komentářů pod článkem, který se týkal investic, ocenili by občané města vybudování mezi jinými projekty například tzv. psí loučky. Setkal jsem se s nimi ve Vídni i v Budapešti a nejsou výjimkou ani u nás v Čechách. Při pohledu na stařenku jsem si uvědomil, že by skutečně bylo zapotřebí vybudovat nějaký výběh, nebo oplocený pozemek, kde by majitelé mohli v klidu pustit psa a nemuseli by se strachovat, že jim uteče a nebo vběhne pod kola automobilů.

Dnes jako majitel psa musím říci, že nás "pejskařů" přibývá. V Česká republice žije více než 2,5 milionu psů a veřejných prostorů pro mazlíčky by mělo určitě přibýt. Co se týče evropského měřítka, tak na obyvatele máme nejvíce psů a koček. V Mostě jsme se rozhodli, že psí loučku určitě vybudujeme. Na Facebooku je spuštěna anketa, která má za úkol zjistit zájem z řad občanů.

Musíme zvážit, jaké místo pro tuto investici vybereme a popřípadě jestli jich nevybudovat více. Poptávka je veliká a tak věřím, že budou uspokojeni všichni, kteří by si rádi vyšli se svými čtyřnohými mazlíčky někam ven a nemuseli ho mít stále na očích. Věřte, že spokojeni budou nejen páníčci, ale hlavně jejich psi. Až příště potkám paní s německým ovčákem, tak jí s radostí oznámím, že již brzy bude moci venčit bez vodítka. Na psí loučce, oploceném a upraveném pozemku s lavičkou k odpočinku páníčků a k volnému venčení psů.

  • Ing. Marek Hrvol – náměstek primátora

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru