Nezkušení šoféři se podíleli na této statistice: Na Mostecku se v červenci stala stovka nehod
Ilustrační foto
Most

Most - V mosteckém regionu se v červenci stalo 100 nehod v dopravě. Je to o 17 dopravních nehod více, než v loňském měsíci.

Při nehodách nebyl nikdo těžce ani smrtelně zraněn, 20 osob vyvázlo s lehkým poraněním. Hmotné škody přesáhly částku 3,7 milionů korun. Čtyři osoby byly pod vlivem alkoholu. Na místních komunikacích havarovalo 64 motoristů, na silnicích I. třídy došlo k 21 střetům v dopravě.

"Nejčastější příčinou kolizí byl nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě," sděluje mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková. U šesti nehod došlo ke střetu s chodcem, při 17 havárií byl zjištěn střet se zvěří.

Nejvíce řidiči bourali v úterý a v neděli, klid byl relativně v sobotu. Nejvíce nehod bylo v době mezi 10. a 18. hodinou. Drogy u viníků nehod nebyly zjištěny. "Tradičně více havarovali muži s délkou praxe řízení do pěti let," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru