Částečná integrace dopravy startuje od září, dojde k zásadním úpravám tarifů
ilustrační foto: e-deniky.cz
Most

Most, Litvínov - Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova se se zástupci Ústeckého kraje, statutárním městem Most a městem Litvínov dohodl na podmínkách částečného zapojení městské hromadné dopravy do integrované dopravy Ústeckého kraje (DÚK).

„Předmětem dohody byla především struktura tarifu a výše cen jízdného a přepravného včetně principu vyrovnání tržeb,“ uvedl ředitel akciové společnosti Bc. Daniel Dunovský (ProMOST). „Zajistíme, abychom od 1. 9. 2018 na všech našich linkách uznávali papírové (tištěné) jízdní doklady vydávané dopravci integrované dopravy Ústeckého kraje, které budou vystavené na zabezpečeném papíře s ochrannými prvky definovanými Ústeckým krajem, a to v souladu s jejich časovou a územní platností,“ doplnil Dunovský. Podle jeho slov se Ústecký kraj naopak zavázal, že bude dopravnímu podniku dorovnávat tržby, přičemž dohoda se vztahuje na roky 2018 – 2022.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova se společně s městy uzavřením „integrační“ smlouvy či dodatku zavázal k pořízení moderního odbavovacího systému, který bude plnit standardy a funkcionality integrované dopravy. Zprovoznění nového odbavovacího systému a plnohodnotného zapojení městské hromadné dopravy do integrované dopravy Ústeckého kraje je plánováno na rok 2020.

Přehled tarifních úprav

V souvislosti s integrací došlo také k zásadním tarifním úpravám:

Základní jednotlivé jízdné:

- při platbě základního jednotlivého jízdného hotovostí u řidiče nebo v jízdenkovém automatu je navržena úprava z pěti na následující tři kategorie základního jízdného:

o jednopásmová jízdenka – 17 Kč, platnost 45 minut, přestupní s garancí dojetí v jednom spoji,
o dvoupásmová jízdenka – 21 Kč, platnost 60 minut, přestupní,
o třípásmová jízdenka – 24 Kč, platnost 90 minut, přestupní,

- při platbě základního jednotlivého jízdného čipovou kartou:

o zůstává ponecháno cenové zvýhodnění 4 Kč.

 b. Zlevněné jednotlivé jízdné:

Pro cestující od 6 do 26 let a od 65 let zlevněné jízdné od 3 Kč do 6 Kč v závislosti na volbě jízdenky a formě platby.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru