Asistenti prevence kriminality zajistili před Centralem mladíka s odcizeným zbožím. Případem se bude zabývat kurátor pro mládež
Hlídka asistentů prevence kriminality. Foto: MP Most
Most

Most - Tříčlenná hlídka asistentů prevence kriminality při pochůzkové činnosti v centru města Mostu uviděla podezřelého mladíka, který rychlým krokem odcházel z obchodního domu Central a chystal se rozběhnout.

V ruce měl bundu, na které jeden z asistentů uviděl ochranný čip. Asistenti mladíka zastavili a zeptali se, zda bundu neodcizil. Šestnáctiletý mladík se hlídce asistentů ihned přiznal a uvedl také, ze které prodejny bundu v hodnotě 1098,- Kč odcizil.

Asistenti přivolali na místo strážníky městské policie, kteří zjistili totožnost mladíka a společně se vydali zboží vrátit. Mladíka poté předali jeho otci v místě bydliště.

Zadokumentovanou událost předají strážníci na Oddělení sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Mostu, tzv. OSPOD a případem se bude zabývat kurátor pro mládež. V případě, že se zjistí, že byly mladistvému podobné krádeže opakovaně prokázány, může mu být soudem pro mládež uloženo některé z výchovných nebo trestních opatření.

"V nedávné době bylo několik mladistvých chlapců odsouzeno k trestnímu opatření výkonu trestu odnětí svobody za opakované krádeže v obchodech OC Central," uvedla vedoucí oddělení sociálně-právní ochrany dětí mosteckého magistrátu Mgr. Alexandra Hynešová.

Projekty asistentů prevence kriminality pro město Most a pro sociálně vyloučené lokality v Mostě jsou je spolufinancovány z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru