Postrach zastavárníků! Cizinec vymyslel jednoduchou fintu, jak je obrat o desetitisíce
Zlaté šperky. Ilustrační foto: CC0
Most

Teplice, Most - Z přečinů podvodu a podvodu ve stadiu pokusu byl obviněn 37letý cizinec, který se na cizí úkor obohatil o 150 tisíc korun. Obíral zastavárníky v Teplicích i Mostě.

Navštěvoval zastavárny v Teplicích, kde nabízel k zástavě řetízek o váze kolem padesáti gramů. "Ve třech podnicích mu vyplatili dohromady téměř 75 tisíc korun, teprve po propadnutí lhůty k vyzvednutí poškození zjistili, že řetízky nejsou zlaté, ale jen pozlacené," sdělil teplický mluvčí Daniel Vítek.

Začátkem června muž změnil taktiku a požádal svého známého, zda by šperky nenabízel on s odůvodněním, že sám má propadlé doklady. "Osmadvacetiletý muž mu uvěřil a postupně objížděl zastavárny v Teplicích, ale také v Bílině a v Mostě, kde řetízky nabízel do zástavy," dodává mluvčí policistů.

Třikrát se mu podařilo „zlato udat“ a získané peníze pak předal podvodníkovi, v dalších třech provozovnách ho odmítli, a to buď s odůvodněním, že nemají peníze, nebo na základě předchozí negativní zkušenosti.

Obviněný muž je stíhán na svobodě, s ohledem na výši způsobené škody mu v případě uznání viny hrozí až pětileté vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru