VÝMĚNA: Do Litvínova přichází zkušený zadák Trončinský. Porseland míří do Pardubic
Zdroj: www.hcverva.cz
Sport

Litvínov - Litvínov se dohodl na výměně s Dynamem Pardubice. Do Litvínova přichází do konce sezóny obránce Marek Trončinský, opačným směrem do Pardubic míří Mathias Porseland. Švédský obránce odehrál v Litvínově patnáct zápasů s bilancí dvou gólů a čtyř asistencí.

Verva získala ofenzivní posilu do obranných řad. Obránce Marek Trončinský má za sebou 547 startů v extralize. Působil na Kladně, v Liberci, Třinci, Mladé Boleslavi a v Pardubicích. Ofenzivní zadák odehrál necelou stovku zápasů v ruské KHL, kde nastupoval za Jugru Chanty Mansijsk a Slovan Bratislava. Objevil se i v národním týmu, za který si připsal 26 startů.

Nejpovedenější sezónu ústecký rodák prožil loni v Pardubicích, když v 58 zápasech zaznamenal 42 kanadských bodů. Letos nastoupil za poslední celek extraligy do 22 utkání, ve který vstřelil tři góly a přidal osm asistencí. Verva si od jeho angažmá slibuje především zkvalitnění přesilových her.

„Marek Trončinský především v loňské sezóně potvrdil své ofenzivní kvality, jak ve hře 5 na 5, tak především v přesilových hrách. Disponuje obrovskou kreativitou, což odchodem Karla Kubáta v naší přesilové hře postrádáme. Bohužel jsem tímto transferem přišli o kvalitního zadáka Mathiase Proselanda. Nicméně jsme po konzultaci, jak s hráči, tak s trenéry došli k závěru, že nám Marek přinese především větší ofenzivní kvalitu. Mathiasovi děkujeme za jeho odvedené služby a přejeme hodně štěstí v novém angažmá,“ říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru