Vydařený 7. ročník Memoriálů Josefa Lukaščuka a Karla Paďourka
Na fotce zleva: Tomáš Pešula, Kuba Josef, Miroslav Bíma, Jan Holáň, Luboš Klouček a Josef Lukaščuk ml.
Sport

Most - Již po sedmé stolní tenisté uctili památku svých kamarádů a funkcionářů oddílu Josefa Lukaščuka a Karla Paďourka. V mostecké sportovní hale se v sobotu sešlo celkem 33 příznivců zeleného stolu, kde je již tradičně přivítal Josef Lukaščuk ml. společně s rozhodčími turnaje.

Turnaj byl již tradičně rozdělen na dvě kategorie dle výkonnosti a to MASTERS a hráče do soutěžní úrovně KP-II, kdy hráči KP-II hráli současně i soutěž vyšší. Z tříčlenných skupin postupovali vždy dva hráči do hlavní soutěže. V kategorii MASTERS nenašel přemožitele Jan Holáň z domácího oddílů a bez ztráty setu, i přes velkou snahu druhého finalisty Miroslava Bímy, si došel pro zlatou medaili. Na třetím místě skočil Luboš Klouček (také Most) společně s Josefem Kubou z TJ Avia Čakovice.

Velkým překvapením byl v soutěži do KP-II Tomáš Pešula z TJ Sokol Lenešice, který i přes velkou fyzickou námahu z vyrovnaných zápasů masters našel sílu a prošel hlavním pavoukem své kategorie až na příčku nejvyšší. Ve finále porazil domácího Pavla Schmoranze, třetí skončil Ondřej Piskáček z TTC Litvínov a Lubomít Kadlček z TJ Sokol Bořislav. Nesmíme zapomenout také na soutěž útěchy, kde si po smolných prohrách v základních skupinách, napravil vítězstvím chuť Antonín Hejč.

Soutěž čtyřher byla velmi zajímavá, ačkoliv se v ní nebojovalo o cenné kovy, ale hrála se jen doplňkově, bylo se zde na co koukat. Hráči si volili dvojice spíše dle přátelství, někteří i jako vzpomínku na spoluhráče z minulých let v oddílech, ze kterých přišli například k nám do Mostu. I zde však byla slyšet stejná jména jako Bíma, Holáň. Míra hrál po boku Milana Gona z Lubence. Společně došli přes děčínskou mladou dvojici Kacálková Kristýna a Vojtěch Grubr do finále proti Honzovi Holáňovi s Martinem Kočvarou. I zde přes velkou snahu nedokázal Míra s Milanem vybojovat vítězství a zlato bral Honza s Martinem.

Na závěr byli všichni hráči i jejich doprovod pozvání na posezení v restauraci Mamut, která poskytla občerstvení, za které děkujeme.

Náš oddíl pořádá nyní již trochu tradičně tento Memoriál na začátku sezóny a na jejím konci Memoriál o putovní pohár bývalého předsedy oddílu Milana Ublaniče, který bychom chtěli letos udělat ve větším formátu než předešlé dva ročníky.
Děkujeme všem za účast a budeme se těšit znovu ať už na konci sezóny či za rok.

  • Helena HOUDKOVÁ
  • SKST Baník Most
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru