Dlouholetý kapitán týmu Michal Trávníček končí. Klub s ním ukončil smlouvu
Michal Trávníček. Foto archiv: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení klubu HC Verva Litvínov se rozhodlo ukončit smlouvu s útočníkem Michalem Trávníčkem. Zkušený forvard podepsal po sezóně 2018/2019 dvouletý kontrakt, který se rozhodl klub předčasně ukončit. Dlouholetý kapitán mužstva tak v Litvínově už pokračovat nebude.

Michal Trávníček spojil s Litvínovem celou svou kariéru. Rodák z Děčína působil v černožlutých barvách již od svých mládežnických let. Důrazný útočník byl pravidelným mládežnickým reprezentantem a zahrál si i dvakrát na mistrovství světa do dvaceti let. Svůj debut v litvínovském A-týmu si prožil v sezóně 1998/1999. Po návratu ze svého druhého mistrovství do dvaceti let ho zlákala vidina probojovat se do slavné NHL. Necelé dvě sezóny odehrál v AHL na farmě Toronta v St. John's, odkud se vrátil zpět na sever Čech.

Litvínovský srdcař se po návratu do Litvínova prezentoval výbornými výkony a v sezóně 2003/2004 si připsal i sedm startů za seniorský národní tým. Za Litvínov odehrál 21 sezón a v extralize pouze v jedné sezóně zažil stěhování, kdy posílil tým Zlína před play off na osm zápasů. Legendární „pětka“ odehrála v Litvínově rekordních 1076 utkání, což je nejvíce ze všech hráčů v historii klubu. V historickém bodování klubu se zastavil na jedenácté příčce se 357 body (146 + 211).

Byl dlouholetým kapitánem mužstva, devět sezón vedl Vervu s céčkem na hrudi. Jeho největším úspěchem byl zisk mistrovského titulu, kdy jako první hráč v historii klubu pozvedl nad hlavu pohár pro mistra České republiky v černožlutém dresu. Ve svých čtyřiceti letech se tak loučí jeden z nejvýznamnějších hráčů klubové historie. „Chtěl bych Michalovi poděkovat za odvedené služby v litvínovském hokeji. Bylo to pro to nás těžké rozhodnutí, ale rozhodli jsme se vydat jinou cestou a Michala jsme ze smlouvy vyplatili,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru